Dôkladná príprava vám zaručí úspech! Ako sa pripraviť na písanie diplomovej práce?

Písanie akejkoľvek školskej práce dá zabrať, však písanie záverečnej práce, konkrétne tej diplomovej, má špeciálnu príchuť. Pre študentov sa končí vysokoškolské štúdium a tešia sa už na vlastné zamestnanie. Netreba však podceniť prípravu na písanie záverečnej práce, pretože by sa to študentom mohlo vyplatiť. Zlé hodnotenie záverečnej práce by mohlo skomplikovať štátnice.

Rešerš

Nájsť si kvalitné knižné zdroje, z ktorých budete čerpať, by malo byť pre vás prioritou. Odporúčame vám preto dať si spraviť rešerš v najbližšej knižnici, kde vám nájdu kvalitné knižné zdroje na danú tému a na základe tohto rešeršu si budete môcť zháňať tieto knihy.

Je dobré odkazovať na kvalitné odborné zdroje ako na internetové častokrát nedôveryhodné zdroje. Aby boli diplomové práce kvalitné, študenti musia čerpať z dobrých knižných zdrojov. Niekedy to bude ťažšie, najmä ak máte odbornejšiu tému, o ktorej sa toho moc nepopísalo. Určite sa vám ale podarí nájsť niečo súce.

Vytvorenie osnovy

Keď už budete mať nájdete knižné a internetové zdroje vyhľadané, nasleduje vytvorenie osnovy, ktorá bude vašim odrazovým mostíkom pri písaní. Písať bez určitej osnovy by vám neprinieslo úspech, práve naopak, skákali by ste od témy k téme a práca by nemala hlavu a pätu.

Vytvorte si osnovu a kapitoly, do ktorých len doplníte obsah. Takáto príprava (vytvorenie osnovy) vám zaručí úspech a vaša práca bude kvalitná. Dostať dobré hodnotenie by malo byť pre vás prioritou.

Kedy a ako si rozložiť písanie?

Aby bola práca kvalitná, je dôležité začať od kapitoly, ktorá sa vám bude najlepšie písať. Je lepšie začať od ľahšieho a potom pokračovať náročnejším.

Odporúčame vám písavať len vtedy, keď sa cítite najviac produktívny. Niekomu vyhovuje písanie skôr cez deň, niekto uprednostňuje písanie v noci.

Určite si však nenechávajte písanie na poslednú chvíľu. Malo by to veľký vplyv na kvalitu obsahu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *