Vytvorte si tie najlepšie podmienky na spánok

Spálňa je miestnosť, kde nás nič neruší, kde nevodíme žiadne návštevy a kde si po dlhom a náročnom dni môžeme do sýtosti oddýchnuť. Častokrát sa však v noci budievame a nevieme si vysvetliť, prečo sme sa zobudili aj napriek tomu, že sme večer nepili kávu, ktorú si niekedy vieme dať.

Vytvorte si tie najlepšie podmienky na spánok a uvidíte, že sa už nebudete budievať.

Čerstvý vzduch

Ak sa nechcete v noci budievať, musíte každý deň dôkladne vyvetrať priestory, kde spávate, v tomto prípade určite spálňu. Ak spálňu nevetrávate a vzduch tam ostáva aj niekoľko dní, spôsobí vám to problémy s dýchaním, môže sa vám točiť hlava a hlavne, nebudete môcť spávať.

Odporúčame vám preto každé ráno dôkladne vyvetrať – minimálne desať minút. Vzduch sa vymení a vy po príchode z práce si večer budete môcť ľahnúť bez toho, aby ste tam mali ťažký vydýchaný vzduch. Cez zimu vetrajte kratšie, vonku totiž môže byť veľa dymu a sadza z komínov by vám mohla zašpiniť posteľnú bielizeň, okná a parapety. V lete tiež vetrajte skoro ráno, ale kľudne aj dlhšie. Slnko však nesmie byť vysoko, aby ste si do interiéru, čiže do spálne, nevpustili ešte viac tepla. Akonáhle okná zavriete, zastrite žalúzie proti slnku a ak máte aj rolety, zatiahnite aj tie. Ochránite tak interiér pred horúcim vzduchom a večer tak nebudete mať problém zaspať.

Kvalitný matrac

To, že sa v noci občas budievate, môžete pripisovať aj nekvalitnému matracu. Akýkoľvek luxusný matrac by sa mal vymieňať maximálne po 10 rokoch. Ak ste alergik, pokojne aj skôr. Vyležaný matrac a množstvo roztočov vám vie spôsobiť nemalé problémy so spánkom. Cez zimné mesiace matrac vystavte mrazu a cez letné mesiace ho zase dávajte na horúce slnko. Roztoče totiž nemajú radi slnečné lúče a silné mrazy.

Odporúčame vám kupovať kvalitné taštičkové matrace alebo penové matrace. Tie vám vydržia najdlhšie a nevyležíte ich za pár rokov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *