Šikovné triky, vďaka ktorým si udržíte príjemnú teplotu v interiéri aj cez tie najväčšie horúčavy

Zimné obdobie a pomaly končí a ako už posledné roky býva zvykom, zima a prehupne rovno do leta a väčšina z nás si nestihne užiť príjemné jarné počasie. Ak sa však obávate, že to vo svojom dome/ byte opäť nezvládnete, predstavíme vám pár šikovných trikov, ako vybabrať s horúčavami a vychutnať si príjemnú teplotu v interiéri.

Vetrajte v správnom čase

Napriek vysokým teplotám, aké nás trápia počas letných prázdnin, musíte myslieť aj na výmenu vzduchu. Klimatizácie vášmu dýchaniu škodia a ak nebudete vymieňať vzduch v interiéri, riskujete zápal nosových dutín a alergikom spôsobia závažnejšie ťažkosti.

Ak chcete mať v interiéri príjemné teploty, vetrajte v skorých ranných hodinách. Ideálne tak okolo 5-6 hodiny ráno. Vtedy ešte vzduch nie je až tak vyhriaty.

Stačí, ak pootvárate všetky okná dokorán – do prievanu. Ak nie je vzduch ešte horúci, vetrajte pokojne aj 10-20 minút. Dávajte si však pozor, aby vám prípadný prievan nezhodil kvety z parapiet. Kvety odporúčame poodkladať na bezpečné miesto.

Ak vstávate oveľa neskôr, keď sú horúčavy už v plnom prúde, nevetrajte počas dňa. Väčšina ľudí m tendenciu vetrať aj cez horúčavy mysliac si, že vzduch trošku ochladia. Opak je však pravdou, v podstate len vpustia teplý vzduch do interiéru a vzduch bude ešte menej znesiteľný.

Keď nestíhate vetrať skoro ráno, vetrajte po 22:00.

Predtým, ako odídete z domácnosti, nezabúdajte zatiahnuť interiérové žalúzie proti slnku a ak máte tak aj závesy.

Skvelý trik, ako ochladiť vzduch

Ak používate ventilátor, skúste si na pevné stabilné miesto pred ventilátor položiť misku s kockami ľadu. Potom stačí len pustiť ventilátor a vzduch v miestnosti sa začne ochladzovať. Uvidíte, že teplota v interiéri bude nižšia a vám sa bude lepšie dýchať.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *