Jarné upratovanie: Ako ho bezproblémovo zvládnuť?

Onedlho tu máme Veľkonočné sviatky. Ešte pred týmto významným sviatkom musíte stihnúť upratať si komplet celú domácnosť. Ak máte strach, že to nestihnete a vlastne vôbec neviete, aký systém si vytvoriť a čo upratať, my vám s tým ochotne poradíme.

Umývanie okien

Azda prvej činnosti, ktorej sa budete pri upratovaní venovať, je umývanie okien. Ak bývate v poschodovom rodinnom dome, neodporúčame vám nechávať si umývanie vašich moderných plastových okien deň pred Veľkou nocou. Počasie je v poslednej dobe veľmi nestabilné a teploty klesajú pod nulu aj napriek tomu, že už začala jar.

Plastová okná umývajte vždy vtedy, keď neprší, ale zároveň nie je obloha bez oblakov. Keď svieti slnko, okná vám pri umývaní začnú okamžite schnúť a vy ich ani len nestihnete pretrieť. Okrem skla nezabúdajte dôkladne poumývať rámy plastových okien a vonkajšie, ale i vnútorné parapety. Ak máte biele plastové okná, špinu si na prvý pohľad všimne aj vaša návšteva.

Utieranie prachu v obývacej stene, na policiach, na skriniach

Po umývaní okien nezabúdajte dôkladne poutierať miesta od prachu. Vypracte všetky dekoračné predmety z políc, z obývacej steny a kuchynskej linky. Povytierajte tento priestor dôkladne navlhčenou handričkou. Drevo príliš nemáčajte, znehodnotili by ste ho.

Na umývanie týchto priestorov vám odporúčame kúpiť si novú švédsku utierku z mikrovlákna, poprípade ak máte doma pevný technický papier, tak ten. Nezabúdajte prejsť aj vrchnú časť skríň a priestor pod posteľou.

Ak všetok prach poutierate a umyjete všetky okná vo vašej domácnosti, vrhnite sa na vysávanie. Jarné upratovanie sa zdá ťažké, ale ak všetko poctivo každý týždeň upratujete (okná samozrejme nie), nebudete mať toho až tak veľa. Odporúčame vám poumývať aj obkladačky v kúpeľni. Tie možno každý týždeň neumývate, ale teraz, keď môžete priestor vyvetrať, vám odporúčame umyť ich všetky a to dôkladne s pomocou chemikálií alebo octovej vody.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *