Bezpečnostné opatrenia vám pomôžu ochrániť váš majetok

Teplých dní je stále viac a rodiny trávia veľa času mimo svojho domova. Práve letné mesiace sú ideálnym obdobím pre zlodejov. Ľudia sú na dovolenkách a nehnuteľnosť je pár dní bez dozoru.

Ak sa obávate, že by vás počas vašej neprítomnosti mohli vykradnúť, chráňte si svoj majetok investíciou do kvalitného vybavenia a do podnikania bezpečnostných opatrení.

Kúpte si bezpečnostné dvere

Zlodeji vnikajú do nehnuteľností buď cez okná, alebo cez vchodové dvere. Ak chcete, aby vás nevykradli, okrem investície do kvalitných okien by ste mali investovať do bezpečnostných dverí. Pri výbere nových bezpečnostných dverí si všímajte predovšetkým bezpečnostnú triedu, ktorá by mala byť uvedená pri každom jednom produkte. Bezpečnostná trieda vyjadruje odolnosť, alebo čas, po ktorý dokážu odolávať pokusom o vlámanie.

Ak nemajú bezpečnostné dvere slovenský certifikát, nekupujte ich. Vždy kupujte len také bezpečnostné dvere, ktoré majú certifikát.

Pri výbere bezpečnostných dverí si všímajte aj úžitkové vlastnosti. Dvere by mali zabezpečiť protipožiarnu ochranu, mali by poskytovať zvukovú a tepelnú izoláciu a samozrejme by mali odolávať vlhkosti.

Pozavierajte všetky okná

Aj keď väčšina z nás má tendenciu nechávať pri odchode aspoň mikrovetranie, určite to nerobte. Aj malá škáročka (nedostatočne zavreté okná) môžu spôsobiť úplnú katastrofu. Zlodejom stačí málo a dokážu sa dostať do vašej nehnuteľnosti a odcudziť vám nejaké cennosti.

Pozavierajte všetky okná a ak budete chcieť, aby ste po príchode mali v domácnosti čerstvý vzduch, poproste rodinného príslušníka, aby vám počas vaše neprítomnosti prišiel vyvetrať.

Upozornite ich však na to, aby dôkladne zavreli okná a zamkli vchodové dvere.

Okre zatvárania okien a investície do nových bezpečnostných dverí by ste nemali hovoriť okrem svojich najbližších, že odchádzate preč. Informácie o vašej neprítomnosti sa môžu šíriť prekvapujúco rýchlo a zlodejov, ktorí majú zálusk na váš domov, to nabudí.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *