Plánujete ísť stanovať? Nezabudnite si tieto veci

Leto sa už nezadržateľne blíži ak radi chodievate do prírody stanovať, určite sa už neviete dočkať momentu, kedy sa budete baliť na stanovačku. Počasie vie byť niekedy veľmi vrtkavé. Budete predsa v divokej prírode bez tepla svojho domova a preto nesmiete podceniť balenie a mali by ste si zobrať aj tieto veci.

Švajčiarsky nôž

Určite plánujete opekať a zakladať si oheň. Nezabudnite si preto so sebou brávať spoľahlivé švajčiarske nože, ktorá sú dostatočne ostré, aby pomohli pri porciovaní mäsa a pripravovaní halúzok na opekanie špekáčikov. Byť v lese bez kvalitného noža nepripadá do úvahy.

Lapače hmyzu

Komáre, muchy domáce a rôzny iný hmyz, ktoré sú v lete extrémne otravné vám môžu spôsobovať nepríjemnosti. Ak budete stanovať kdesi pri vode, počítajte s vysokým výskytom ovád a komárov, ktorú sú najnepríjemnejšie. Odporúčame vám preto brávať si so sebou okrem svetla lapače hmyzu určené na kemping.

Hrubé deky

Môže sa stať, že vás v noci od zemi prekvapí chlad, preto je dobré, ak si na stanovačku budete brávať aj staršie hrubé deky, ktoré si dáte na zem pod spacák. Príjemne vás zahrejú a ochránia vaše močové cesty pred zápalmi. Aj keď v lete sa môže zdať, že sú nepotrebné, opak je pravdou. Ak stanujete v hustom lese, či vo vyššej nadmorskej výške, teplota pri zemi je veľmi nízka.

Odporúčame zobrať radšej dve deky. Jednu využijete v stane, druhú pred stanom, keď budete sedieť.

Zásoby čistej vody

Ak nestanujete blízko studničky, zásoby pitnej vody budete potrebovať na umývanie riadu, zahasenie ohniska, ale aj na pitie. Voda je základ a nezabudnite si jej vziať dostatok, aby vám nechýbala. Ak cestujete autom, odporúčame zobrať si vodu do veľkých kanistrov.

Repelent

V lese na vás môžu sliediť aj kliešte. Keďže patríme k lokalitám s vysokým výskytom kliešťov, nemali by ste si zabudnúť pribaliť do batoha aj repelenty.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *