Aj tieto poľovnícke potreby oceníte na každej poľovačke

Získala si aj vás vášeň menom poľovníctvo? Milujete naše lesy, staráte sa o zver a z času na čas sa vyberiete na poľovačku so všetkým, ako sa patrí? Potom nezabúdajte na viaceré drobnosti, ktoré by ste si mali zobrať vždy so sebou. Poľovnícke potreby totiž nezahŕňajú len zbrane či náboje, ale aj viaceré doplnky, ktoré využijete pri bezprostrednom spracovaní zveriny, prípadne vylepšia váš komfort.

Vo výbave každého poľovníka nesmie chýbať lovecký nôž

Medzi základné poľovnícke potreby patria samozrejme aj lovecké nože, ktoré musí mať azda každý poľovník v tradičnom puzdre na opasku. Nože nie sú len záležitosťou imidžu, ale počas poľovačky nachádzajú svoje reálne využitie, a to hneď vo viacerých oblastiach. Po prípadnom ulovení koristi je potrebné začať už na mieste s jej spracovaním, na čo vám poslúžia práve poľovnícke nože. Najmä na vyvrhovanie, dorazenie, prípadne hrubé spracovanie ulovenej zveri. Každý nôž však musí zvládnuť aj nasekať menšie kúsky dreva. Ideálny poľovnícky nôž by mal preto mať veľmi ostrú čepeľ a ostrý hrot, prípadne v časti čepele obsahovať aj zúbkovanú pílku. Veľkej obľube sa tešia aj multifunkčné nože, ktoré ukrývajú hneď viacero nožov, pílku či otvárač. Pozor však na lacné a nekvalitné výrobky. Ako lovecké nože používajte výhradne tie zakúpené v špecializovaných poľovníckych potrebách. K nožu si nezabúdajte zaobstarať aj puzdro na jeho bezpečné nosenie.

 

Pohodlné sedenie v teréne

Čakanie na pravý okamih, kedy stlačiť spúšť, môže trvať aj niekoľko hodín. Ak nemáte v revíri vlastný posed, musíte počas tohto času stáť priamo v teréne. A to dá zabrať aj mladému telu. Aj preto určite oceníte ďalší doplnok z poľovníckych potrieb – praktickú malú stoličku, alias trojnožku. Tú môžete vďaka vhodným rozmerom jednoducho prenášať a kedykoľvek si ju rozložiť. Zaujímavou alternatívou trojnožky je poľovnícky batoh so zabudovanou stoličkou. Pohodlné sedenie tak budete mať vždy v zálohe na pleciach.

Hunting gear on wooden background

Aby vás nepríjemne neprekvapila zima

Poľovačky sa zväčša konajú v nočných alebo skorých ranných hodinách, kedy bývajú teploty poriadne nízke. Aj preto je potrebné chrániť sa pred zimou, a to najmä tie najrizikovejšie časti tela. So sebou si preto vždy zoberte aj poľovnícke rukavice s voľnými palcami, prípadne obličkový pás, ktorý zahreje vaše kríže, na chlad veľmi náchylnú časť tela.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *