Vybavenie, ktoré by ste si so sebou mali brávať do hôr

Letná turistická sezóna sa pomaly rozbieha nielen v Tatrách, ale aj v horách po celom Slovensku. Milovníci turistiky sa už nemôžu dočkať, kedy vyrazia do hôr ďaleko od ruchu veľkomiest ponorený do vlastných myšlienok.

Ak ale chcete zvládnuť turistiku v horách, čo by vám nemalo chýbať v batohu?

Fľaša s tekutinami

V letných mesiacoch by mal dospelý človek vypiť denne aspoň tri litre tekutín. Do hôr vám preto odporúčame brávať si veľkú fľašu s tekutinami. Ak idete po trase, kde sú horské chaty, o tekutiny sa báť nemusíte. To isté platí aj po trasách, kde nájdete malé studničky, z ktorých si budete môcť načapovať vodu do fľašky.

Ak ale prístup k vode nebudete mať, zabezpečte si viac tekutín.

Baterka alebo čelovka

V prípade, že sa vám nepodarí prísť na miesto, odkiaľ ste začínali, za svetla, je potrebné mať pri sebe baterku, ideálne čelovku, ktorá vám bude svietiť na cestu pred vami. Ak ste poľovník, nemalo by vám chýbať nové nočné videnie, ktoré je plne funkčné a pomôže vám zorientovať sa v teréne. Nikdy neviete, čo vám môže zdržať cestou domov z túry a preto si vždy so sebou brávajte zariadenie, ktoré vám bude svietiť na cestu domov.

Repelent a opaľovací krém

Nezabúdajte si vziať aj repelent a opaľovací krém. Repelent vás ochráni pred otravným hmyzom, ktorého bude teraz cez leto viac než dosť a opaľovací krém zase pred popáleninami od slnka. V horách je slnko intenzívnejšie, preto myslite na ochranu pokožky.

Okrem týchto vecí si nezabúdajte zobrať náhradné suché tričko, ponožky, kvalitnú pokrývku hlavy, slnečné okuliare a niečo, čím by ste si doplnili energiu – energetickú tyčinku, resp. hroznový cukor.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *