Stravujte sa zdravo aj počas letných horúčav

Vysoké letné teploty dávajú zabrať nám všetkým bez ohľadu na vek. V sparných dňoch nám pochopiteľne aj menej chutí jesť. Dôležité však je dopĺňať tekutiny, a to nielen vtedy, kedy pociťujeme smäd. Ako sa ale stravovať počas letných horúčav?

Zabudnite na nezdravé jedlá

Klobásy, párky, šunkové salámy, ktoré majú od šunky ďaleko, bývajú v jedálničku väčšiny ľudí veľmi často využívané. Práve tieto potraviny zaťažujú tráviace ústrojenstvo a spôsobujú tráviace ťažkosti. Ak chcete, aby vás počas leta nebolieval žalúdok a nemali ste tráviace ťažkosti, zabudnite na nezdravé jedlá a jedávajte také, ktoré vášmu telu poskytnú potrebné živiny a nespôsobia vám ťažkosti.

Robievajte si ovocné a zeleninové smoothie

V letných mesiacoch oceníte aj ovocné a zeleninové smoothie. Príjemne vás osviežia, zasýtia vás a ešte si aj doprajete zdravé jedlo, ktoré vášmu tráveniu vôbec neuškodí. Využite možnosť sezónneho ovocia a robievajte si každé ráno čerstvé smoothie. Budete však k tomu potrebovať kvalitný mixér. Na trhu nájdete množstvo značiek mixérov, no jeden je zo všetkých najkvalitnejší. Jedná sa o smoothie mixér Delimano, ktorý je výkonný, nie príliš hlučný a dokáže rozmixovať aj väčšie kúsky ovocia a zeleniny bez problémov.

Takýto mixér oceníte aj pri príprave detskej výživy pre bábätká, ale aj pri príprave chutných desiat do práce.

Ľahké šaláty

V lete oceníte predovšetkým ľahké jedlá, ktoré nie sú tepelne upravované. Odporúčame vám preto robiť si zeleninové šaláty so semiačkami, ktoré keď zjete, budete dostatočne sýty. Ľahké šaláty odporúčame kombinovať s čerstvými varenými zemiakmi alebo cestovinami s chutným pestom. Šaláty nepotrebujú tepelnú úpravu a máte ich raz-dva hotové.

Stravujte sa zdravo počas letných horúčav. Sústreďujte sa predovšetkým na smoothie, ľahké šaláty a teplé polievky. Nezabúdajte ani na pitný režim. V horúčavách by dospelý človek mal vypiť viac ako tri litre tekutín

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *