Plánujete rekonštrukciu spálne? Na tieto veci by ste sa mali zamerať

Akákoľvek rekonštrukcia poteší. Priestor, ktorý plánujeme rekonštruovať, bude vyzerať zrazu úplne inak, lepšie.

Ak sa v blízkej budúcnosti plánujete pustiť do rekonštrukcie spálne, na čo všetko by ste sa mali zamerať?

Vyberajte pevnú posteľ, ktorá vám vydrží desaťročia

Najdôležitejšou súčasťou spálne je bezpochyby posteľ. Veľakrát sa nechávame zlákať nízkymi cenami manželských postelí, pritom si neuvedomujeme, že sa jedná o nekvalitné postele, ktoré v priebehu pár rokov budú úplne nepoužiteľné.

Pri výbere novej postele treba zohľadňovať predovšetkým kvalitu konštrukcie (nožičky), ale aj kvalitu roštov. Ak by sme vám mohli odporučiť, zainvestujte do masívnych postelí. Vydržia vám dlhé desaťročia, nakoľko masív je pevný a stabilný. Nevŕzga, nestráca stabilitu a ani po rokoch nestratí na svojej kráse.

Kúpte si prehoz na posteľ

Ak máte malé deti, odporúčame vám kúpiť si šikovný prehoz na posteľ. Jeho úlohou je chrániť posteľné prádlo pred prachom a nečistotami. Odporúčame vyberať taký, aby pokryl väčšiu plochu vašej manželskej postele. Prehoz na posteľ môžete využívať aj v prípade, že príde návšteva a vy nemáte náhradný paplón.

Nezabudnite na deku

V spálni, resp. na posteli by vám nemali chýbať ani príjemné deky. Skúste investovať do luxusnej chlpatej deky, ktorá ani pri častom praní nebude meniť svoj tvar a stále zostane taká mäkučká ako keď ste si ju kúpili.

V súčasnosti sú veľmi obľúbené deky imitujúce kožušinu, deky z hrubej priadze, ale aj deky z kvalitného fleecu. Farebné prevedenie odporúčame zladiť k farebnému prevedeniu posteľného prádla a stien.

Minimum nábytku

Ak plánujete kompletnú rekonštrukciu spálne, držte sa tohto pravidla – do spálne dávajte len to najnutnejšie, čo potrebujete. Čím menej nábytku budete mať v spálni, tým lepší priestor si vytvoríte na spanie. V spálni postačí dobrá posteľ, stojaca lampa (tienidlo), malá komoda a v prípade potreby aj nočné stolíky.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *