Hľadáte modernú sedačku do obývačky? Poradíme vám pri jej výbere

Obývacia izba patrí k najdôležitejším miestnostiam v domácnosti a bez kvalitnej sedacej súpravy by jednoducho nemohla byť tak ako kuchyňa bez kuchynskej linky. Ak vám ale sedacia súprava pomaly dosluhuje a plánujete kúpu novej, poradíme vám, ak si vybrať dobrú, ktorá vám vydrží.

Veľkosť sedačky

Ak chcete mať doma modernú sedačku, v prvom rade by ste sa mali sústrediť na veľkosť sedačky. Je potrebné zistiť si, aký maximálny možný rozmer si môžete dovoliť. Premerajte si preto priestory, v ktorých máte umiestnenú sedačku a zistite si aj rozmery sedačky, ktorú aktuálne máte. Ak si môžete dovoliť väčší rozmer, je zbytočné pozerať menšie sedačky, resp pohovky.

Veľkosť sedačky je dôležité. Pýtajte sa však aj na to, či sa dá sedačka rozložiť na viac častí. To potrebujete vedieť najmä preto, aby ste vedeli, či sedačku, ktorú ste si vybrali, dostanete aj do bytu cez dvere. Viete si predstaviť, že si kúpite sedačku a zrazu zistíte, že s ňou neprejdete cez dvere?

Poťahový materiál

Okrem veľkosti sedačky dávajte pozor aj na výber materiálu. Ak milujete nadčasovú eleganciu, oceníte kožené sedačky. Tie však nie sú príliš príjemné najmä v zime a v lete.

Ak vás kožená sedačka príliš neláka, sústreďte sa na tieto materiály – mikroplyš, mikrovlákno a žinilka. Sú to kvalitné poťahové látky, ktoré nie sú zbytočne predražené. Ak sa vám však páči koža, len vám príde príliš drahá, uprednostnite koženkové sedačky, čiže sedačky z eko kože.

Farba

A na záver farba! Odporúčame vám skôr neutrálnejšie farby – hnedú, sivú, béžovú, či čiernu. Tieto farby ľahko oživíte farebnými dekoračnými vankúšmi. Skvele sa vám hodia ak preferujete minimalistický štýl. Ak sa vám páči industriálny ste tak trochu umelecké duše, siahnite po výraznej žltej alebo po petrolejovej farbe.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *