Tipy, ako zmodernizovať interiér obývačky s minimálnym rozpočtom

Dlhá zima dala poriadne zabrať aj tento rok. Jar ani nevieme ako ubehla a už onedlho sa rozbieha prvý letný mesiac, ktorý by mohol priniesť zlepšenie v počasí. Ak plánujete menšie zmeny v interiéri, určite začnete najprv najvyužívanejšou miestnosťou, čiže obývačkou.

Poradíme vám pár zaujímavých nápadov, ako zmodernizovať interiér obývačky.

Nová stojaca lampa

Ak vám klasické stropné osvetlenie nestačí, resp. chceli by ste priestor obývačky ozvláštniť, investujte do modernej stojacej lampy. Odporúčame vyberať moderné LED stojace lampy v zaujímavom dizajne, ktorú odporúčame umiestniť do tmavých kútov, v ktorom keď umiestnite kreslo, vytvoríte si čítací kútik.

Nové stojace lampy sa predávajú v rôznych cenových kategórii, preto sa tejto investície nemusíte báť ani vtedy, ak máte obmedzený finančný rozpočet.

Krištáľová váza

Kvety dokážu rozžiariť aj obývačky. Odporúčame vám nahradiť staré nemoderné vázy modernejšími krištáľovými vázami, ktoré dodajú obývačke šmrnc a dávku luxusu. Dávajte si však pozor, aby ste vázu nedávali na hrany nábytku a políc. Ak máte v celom byte, vrátane obývačky, moderné vinylové podlahy, takýmito dekoráciami by ste si ich mohli znehodnotiť.

Ak nemáte čerstvé kvety, môžete si kúpiť sušené kytice, poprípade si choďte natrhať vŕbové prútie a umiestniť ho do vázy.

Nový kusový koberec

Nepomôže vášmu kobercu už ani dôkladne tepovanie? Skúste si kúpiť nový kusový koberec. Odporúčame dôkladne pomerať rozmery starého a ak vám veľkostne sedel, prispôsobiť výber nového práve týmto rozmerom. Odporúčame krátkovlasé koberce, ale ak vás takéto neoslovili, práve v obývačke pod konferenčným stolíkom si môžete dovoliť dlhovlasé koberce. Zabudnite však na biely kusový dlhovlasý koberec.

Nezabudnite však farebné prevedenie kusového koberca prispôsobovať farebnému prevedeniu stien. Kombinácia hnedo-bežového koberca s hnedo- bielymi stenami je azda najlepšia.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *