Ako si zariadiť obývaciu izbu? Máme pre vás pár zaujímavých inšpirácií

Plánujete rekonštrukciu najvýznamnejšej spoločenskej miestnosti? Ak áno, máme pre vás pár praktických inšpirácií, ako si zariadiť spoločenskú miestnosť, kde prijímate návštevy a stretávate sa v nej s celou rodinou.

Tmavšie a svetlejšie steny

Ak plánujete kompletnú rekonštrukciu od podlahy, odporúčame vám dve protichodné steny namaľovať v tmavších farbách. Takéto farebné členenie stien neodporúčame pri malých obývačkách. Priestor by vám tmavé steny len opticky zmenšili, čo by nevyzeralo príliš dobre. Už aj tak dosť malá miestnosť by vyzerala malá.

V tmavších odtieňoch odporúčame najmä stenu za obývacou stenou a za sedacou súpravou. Odporúčame vám preto uprednostňovať svetlejšie obývacie steny – dub, buk, aby malo stmavovanie stien zmysel. Stabilné obývacie steny v svetlom prevedení krásne vyniknú a budú dominantou obývačky spolu so sedacou súpravou.

Dominantné závesy

Ak máte znížený strop a bodové svetlá, odporúčame vám namiesto klasických záclon uprednostnite závesy až po zem. Odporúčame vám ich farebne zladiť so farbou stien. Vytvoríte tak súhru farieb, ktorá bude jasne dominovať vo vašej obývačke. Siahnuť môžete aj po vzorovaných závesoch. Opäť však odporúčame skôr prírodné motívy – listy, kvety.

Kombinácia troch farieb

V obývačke odporúčame kombináciu maximálne troch farieb – jedná bude dominantné a dve ju budú dopĺňať. Skvelou kombináciou je horčicová, hnedá a biela.

Ak však milujete minimalizmus, môžete zvoliť kombináciu dvoch farieb – bielej a sivej. V súčasnosti sú však trendom aj jemné pastelové farby.

Moderná sedačka

Ďalšou dôležitou súčasťou obývačky sú bezpochyby aj sedačky. Ak chcete vyberať klasiku, uprednostnite moderné rohové sedačky v neutrálnych farbách – ideálne v sivom prevedení. Sedaciu súpravu oživíte farbenými dekami, dekoračnými vankúšmi (vzory na vankúšoch prispôsobte vzorom na závesoch).

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *