Chcete svoju domácnosť zmodernizovať za pár drobných? Vyrobte si napríklad tieto dekorácie

Plánujete menšie rekonštrukcie v domácnosti, túžite si interiér vašej domácnosti trošku zútulniť a zmodernizovať a nechcete pritom minúť veľa peňazí? Ak áno, my vám poradíme, ako na to. Zútulniť si vlastné bývanie dokážete aj bez minutia stoviek eur. Stačí sa len inšpirovať našimi nápadmi.

Vyrobte si vlastné obrazy

Ak vám prídu obrazy príliš drahé, ale zároveň nechcete steny nechať holé, vyrobte si obrazy aj doma. Ak máte doma výkonnú tlačiareň, dobré tonery a kvalitný fotopapier, vytlačte si fotoaparátom odfotografované fotky na tento fotopapier. Kúpte si nálepku rodostromu na stenu a tieto fotografie rozmiestnite podľa toho, ako sa vám to bude páčiť. Steny oživíte a nevyjde vás to príliš draho.

Ak viete kresliť, rodostrom si na stenu dokážete aj nakresliť, čím ušetríte ešte viac.

Takéto obrazy ale nedávajte na stenu, ktoré, keď otvoríte interiérové dvere čiastočne prekryjete.

Môžete si skúsiť vyrobiť obraz aj zo špagátu a drevených latiek. Jednotlivé látky spojíte a vytvoríte rám, na ktorý z každej strany pribijete potrebný počet malých klincov. Na klince upevníte špagát a na tieto špagáty môžete drevenými štipcami pripevňovať fotografie. Takýto obraz s vlastnými fotografiami krásne ukáže aj v obývačke nad sedačkou.

Vyrobte si vlastné vázy

Ak nechcete míňať veľa peňazí na kúpu nových váz, vyrobte si ich. V špajzy si nájdite väčšie zaváraninové poháre, kúpte si jutovú stuhu a vytvoríte si tak krásnu vázu, ktorú v žiadnom obchode nenájdete. Ak viete kresliť, kúpte si farbičky na sklo a nechajte všetko na vašu fantáziu.

Do takýchto váz si môžete natrhať čerstvé kvietky, alebo teraz cez zimu kúpiť nejaké v kvetinárstve. Odporúčame vám ale natrhať si konáriky na prechádzke v prírode – najlepšie z vŕby a následne si ich dať do tejto vázičky. Veľkosť týchto konárikov si prispôsobíte až doma. Dávajte však pozor, aby ste po príchode do vášho domova tieto konáriky nepolámali o zárubne dverí. Ak máte nové obložkové drevené zárubne, neopatrným zaobchádzaním by ste si ich mohli poškriabať.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *