Máte malý byt? Poradíme vám, ako ho opticky zväčšiť

Malometrážnych bytov je v mestách stále veľa. Nedalo by sa ale povedať, že sú lacnejšie, práve naopak, menšie byty sú zbytočne predražené. Prečo? Pretože je po nich dopyt, čo sa samozrejme musí odzrkadliť aj na cene. Ak ho ale chcete zväčšiť, poradíme vám, ako na to.

Steny namaľujte nabledo

Ak máte radi červenú a fialovú farbu, tak na tieto farby rovno zabudnite. Práve týmto farbám by ste sa mali vyhýbať, ak chcete opticky zmenšiť váš domov. Odporúčame vám zameriavať sa skôr na farby prírodného charakteru – béžovú, zelenú, žltú, oranžovú, hnedú. Samozrejme, aj starou klasickou bielou nič nepokazíte.

Odostrite žalúzie

Keď vpustíte do vášho príbytku viac prirodzeného svetla, priestor opticky zväčšíte. Ak máte doma moderné interiérové žalúzie, odporúčame vám toto interiérové žalúzie každý deň vyhŕňať. Takýmto spôsobom vpustíte do interiéru viac svetla, čím nadobudnete pocit, že váš byt je v skutočnosti väčší, ako je písané na papieroch.

Vyberajte si kratšie záclony

S predchádzajúcim bodom súvisí aj tento. Ak chcete do interiéru vpustiť viac svetla za účelom optického zväčšenia miestnosti, odporúčame vám vyberať kratšie záclony. Samozrejme aj tie dlhé si môžete vyberať. Je však dôležité, aby príliš nezamedzovali prísunu prirodzeného svetla do interiéru.

Použite zrkadlá

Aj zrkadlá vám pomôžu menší priestor dokonale zväčšiť. Umiestňujte ich proti sebe. Nedávajte ich však oproti posteli v spálni. Pôsobili by príliš rušivo a nesplnili by pôvodný účel.

Aj v malom byte sa dá žiť. Netreba však príliš preháňať s prepĺňaním miestnosti. Zároveň sa snažte využiť každý voľný priestor na stene. Zvoľte skôr minimalizmus a uvidíte, že sa vám bude v menšom byte žiť oveľa ľahšie. Keď sa inšpirujete našimi radami, určite sa vám váš malý byt podarí zväčšiť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *