Ochráňte svoj domov a investujte do kvalitnej hydroizolácie

Keď začne váš domov vlhnúť a objavia sa prvé príznaky vzniku plesní, mali by ste vedieť, že je zle. Zaplesnené steny, zaplesnené špáry medzi obkladačkami a nedýchateľný vzduch vedia váš doterajší život obrátiť hore nohami. Ak sa vám v domácnosti objaví pleseň, počítajte s tým, že to kúpenými chemickými prostriedkami v drogérii jednoducho nevyriešite.

Ak chcete, aby vám vlhkosť a pleseň neznehodnotili vaše zariadenie domácnosti, mali by ste si čím skôr prečítať tieto nasledujúce rady. Uvidíte, že vďaka nim predídete týmto nepríjemnostiam a celej svojej rodine vytvoríte ideálne prostredie na život. Nesmiete však už pri stavbe rodinného domu podceňovať kvality hydroizolácie.

Povodne, zatekanie strechy, nedostatočné vetranie môže spôsobiť vznik plesní v jednotlivých častiach vašej domácnosti. Čo sa týka kúpeľne, kúpte si kvalitný hydroizolačný materiál na hydroizoláciu komplet celej kúpeľne. Práve v kúpeľni sa drží najviac vlhkosti a práve preto by ste to rozhodne nemali podceňovať. Ak to podceníte, očakávajte, že sa vám po čase v škárach medzi obkladačkami začne objavovať pleseň.

Ak by sme vám mohli odporučiť, najprv si kúpte materiál na hydroizoláciu základov. Najmä ak vlastníte staršiu nehnuteľnosť a chystáte sa ju prerábať, potrebujete izolovať základy tejto staršej nehnuteľnosti. Doba pokročila a hydroizolačný materiál je podstatne kvalitnejší a účinnejší, ako kedysi. Či chcete izolovať strechu, základy, kúpeľňu, balkón, bazén, spravte to raz a poriadne, nech nemáte potom o pár rokoch zbytočné problémy. Keď sa vám objaví pleseň na stenách, musíte túto pleseň pravidelne ošetrovať prípravkami. Potrebujete znížiť vlhkosť a znížiť ju znížite práve ohrievačom, ktorý umiestnite priamo k postihnutej stene.

Odporúčame vám preto nábytok umiestňovať pár centimetrov od steny. Neukrojí vám to príliš veľa z miestnosti a nábytok a ostatné zariadenie ochránite pred plesňami. Nie je nič horšieho, ako keď pleseň napadne nábytok. Nebude vám ostávať nič iné, len ho vymeniť a kúpiť nový.

Vetrajte, obkladačky v kúpeľni utierajte dosucha a uvidíte, že pleseň vás nezastihne. A hlavne myslite na hydroizoláciu. Spravte to raz a poriadne!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *