Dajte zbohom plesniam v kúpeľni

Keď sa v domácnosti a konkrétne v kúpeľni objaví pleseň, vtedy sa ešte len zábava začína. Plesne sa veľmi rýchlo rozširujú, preto boj s nimi býva zdĺhavý a veľmi náročný. Dajte však raz a navždy zbohom plesniam a uvidíte, že vaša kúpeľňa bude vyzerať aj po niekoľkých rokoch ako čerstvo po rekonštrukcii.

Kupujte kvalitné škárovacie hmoty

Ak plánujete rekonštruovať kúpeľňu, resp. sa vám v škárach medzi dlaždičkami objavila pleseň, odporúčame vám starú škárovaciu hmotu odstrániť a nahradiť ju kvalitnejšou. Odporúčame epoxidové škárovačky, pretože zabraňujú bujneniu baktérií, sú vodeodolné, nemenia farbu a hlavne nezachytávajú nečistoty. Sú odolné a nezničí ich ani tá najagresívnejšia chemická látka.

Vetrajte

Aby sa vám v kúpeľni pleseň vôbec neobjavovala, musíte pravidelne vetrať. Okrem použitia tých najkvalitnejších tesniacich tmelov, ktoré by mali byť odolné voči plesniam, vetrávajte vždy po osprchovaní/ kúpaní. Kúpeľňa je miestnosť, kde sa hromadí veľké množstvo pary a vlhkosti. Kúpeľňa si priam pýta, aby ste v nej vymieňali vzduch.

Používajte pohlcovač vlhkosti

Ak nemáte v kúpeľni okno, skvele vám poslúži klasický ventilátor v strope, ale aj pohlcovač vlhkosti. Odporúčame vám tento pohlcovač vlhkosti umiestňovať na podlahu vedľa kúpeľňového nábytku. Nikomu nebude zavadzať a bude si plniť svoju funkciu.

Ak sa vám v kúpeľni predsa len objavila pleseň, odporúčame vám skúsiť použiť čistý lieh, čajovníkový olej alebo klasické bielidlo. Pleseň neodstránite hneď. Netreba sa však vzdávať a treba skúšať rôzne spôsoby. Akonáhle to raz vzdáte, nad plesňou už nevyhráte. Čím skôr ju podchytíte, tým skôr sa vám ju podarí odstrániť. Nezabúdajte, že pleseň je zdraviu škodlivá, najmä ak ste alergik, resp. niekto z vašej rodiny je silný alergik.

Dajte zbohom plesni v kúpeľni raz a navždy!

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *