Čo všetko by malo zahŕňať jarné upratovanie kúpeľne?

Pekných víkendov bude stále viac, preto už určite uvažujete nad tým, kedy si celú sobotu vyhradíte na jarné upratovanie. Ak sa ale najprv plánujete pustiť do jarného upratovania kúpeľne, tieto činnosti by ste mali určite stihnúť.

Umývanie kúpeľňového obkladu

Začnite dôkladným umývaním kúpeľňového obkladu. Obklad siahajúci do výšky máloktorá gazdiná umýva komplet celý. Zväčša sa sústredí hlavne na obklad v okolí vane a sprchového kúta. Teraz na jar je potrebné vyumývať komplet celý kúpeľňový obklad. Postačí vám vedro, horúca voda a obyčajný ocot. Na umývanie môžete použiť klasickú švédsku utierku, ale skôr oceníte mop s nastaviteľnou dĺžkou palice a vymeniteľnou handrou.

Dávajte však pozor, aby vám po obklade nestekalo príliš veľké množstvo vody. Ak aj áno, je potrebné túto vodu utrieť. Mohlo by sa stať, že by vám voda stiekla aj na dlažbu a ostala stáť v škárach medzi dlaždicami. Práve v týchto miestach by sa vám potom mohla objaviť pleseň, a to aj v prípade, že ste použili najkvalitnejšiu hydroizoláciu kúpeľne.

Pranie kúpeľňových predložiek

Kúpeľňové alebo látkové – tak, či tak je potrebné ich pravidelne právať, aby sa v nich nehromadili baktérie, prach, vlasy a zvyšky kože z chodidiel.

Odporúčame vám tieto predložky zrolovať, vyprášiť a následne dať prať. Kúpeľňu tak krásne prevoňajú a kúpeľňa tak bude vyzerať sviežo.

Dôkladné čistenie vaňovej zásteny a sprchového kúta

Aj vy nevenujete pri sobotnom upratovaní toľko pozornosti tesneniam sprchového kúta a vaňovej zástene? Teraz máte príležitosť to napraviť! Vezmite si starú vyradenú zubnú kefku, sódu bikarbónu a vyčistite tesnenia sprchového kúta a vaňovej zásteny.

Plochu vaňovej zásteny a jednotlivé časti sprchového kúta krásne vyčistíte octovou vodou.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *