Vychutnávajte si prvé jarné lúče na vašom balkóne

Teploty začínajú stúpať, stromy pučia a naše záhrady ožívajú- jar je konečne tu a tí, ktorí žijú v panelákoch, si jarné slnečné lúče môžu vychutnávať buď v prírode, alebo na svojom balkóne.

Pripravte svoj balkón na príchod jari a nezabudnite predovšetkým na toto.

Umývanie podlahy a nábytku

Ak ste balkónový nábytok nechávali počas zimy na balkóne, odporúčame vám nachystať si vybavenie na umývanie. Namiesto chemikálií bežne dostupných v drogérii si dávajte do vody klasický ocot, ktorý stačí zmiešať s horúcou vodou a vytvoríte si tak skvelý prípravok na umývanie balkónového nábytku.

Nezabúdajte však najprv umyť balkónový nábytok a potom aj dlažbu na balkóne. Potom si už konečne budete môcť vychutnávať pekné slnečné dni na balkóne aj v ponožkách.

Namontujte si markízu

Ak vám počas poludnia doslova praží na balkón, je dobré ak sa nespoliehate len na klasické slnečníky, ale namontujete si kvalitnú balkónovú markízu. Pomocou nej si budete môcť v prípade potreby regulovať slnečné lúče dopadajúce na balkónovú plochu.

Odporúčame vám vyberať si výhradne len z ponuky balkónových markíz. Sú kvalitné, pevné, ľahko sa ovládajú a zvládnu akýkoľvek nápor vetra.

Nezabúdajte na podsedáky a živé kvety

Bez podsedákov a pekných kvietkov by balkón nemal tú správnu atmosféru. Bez podsedákov by sa vám na balkónovom nábytku nesedelo tak pohodlne a bez typicky jarných kvietkov, ktoré by rozvoniavali, by ste necítili príchod jari.

Kúpte si hyacinty, prvosienky, narcisy, sirôtky – aj tieto kvety krásne vyniknú na vašom balkóniku.

Nezabudnite ani na muškáty – tie vám budú robiť spoločnosť až do konca leta.

Ak ste milovníkmi zeleniny, na balkóne si môžete skúsiť vypestovať paradajky, ale aj papriky. Nie v takom množstve ako na záhradke, ale aspoň čosi. Nezabúdajte ani na bylinky – bazalku, pažítku, tymián.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *