Ako si vybrať dobrý nábytok do spálne?

Plánujete kompletnú rekonštrukciu spálne a hľadáte dobrý nábytok, ktorý by sa vám do nej hodil a vydržal vám? Ak sa neviete zorientovať v ponuke nábytku a chcete si vybrať taký, ktorý vám aj vydrží, odporúčame vám držať sa týchto rád.

Všímajte si veľkosť nábytku

Pri výbere nového spálňového nábytku si všímajte predovšetkým jeho veľkosť – výšku, šírku, ale aj hĺbku. Ak plánujete v spálni ponechať posteľ, je dôležité, aby vám nábytok, ktorý si vyberiete, do miestnosti aj vošiel.

Hĺbka nábytku je taktiež veľmi dôležitá. Takto si budete môcť predstaviť, ako bude nový nábytok zasahovať do miestnosti a či vám do niektorej časti spálne nezamedzí prístup.

Aký materiál uprednostňovať?

Ak chcete kvalitný materiál, uprednostňujte masív. Takýto nábytok ale býva zväčša vyrábaný na mieru, no čo vás určite nepoteší, je jeho vysoká a v niektorých prípadoch až premrštená.

Materiál z drevotriesky od spoľahlivých výrobcov a predajcov je vhodný pre všetkých, ktorý chcú kvalitný nábytok za málo peňazí.

Farebné prevedenie

Čo sa týka farebného prevedenia, nábytok by nemal byť príliš tmavý, ale zároveň nesmie byť rovnakého odtieňu ako podlaha. Nábytok v spálni by tak splýval a miestnosť by nepôsobila príliš pekne.

Ak chcete vybrať naozaj dobré farebné prevedenie, vezmite si vzorku podlahy do predajne s nábytkom a prirovnajte ju k nábytku, ktorý sa vám páči. Pozor, vzorku podlahy prirovnávajte k nábytku nie pod umelým svetlom. Ideálne je, aby ste sa do nábytkárstva vybrali skôr počas slnečného dňa.

Celá zostava

Aby každá časť spálne nebola od iného predajcu, odporúčame vám posteľ a skrine vyberať v iných obchodoch, ale v tých istých. Dôležité je, aby nábytok k sebe ladil, a to docielite jedine vtedy, ak si vyberte celú nábytkovú zostavu – posteľ, skrine, nočné stolíky.

Dúfame, že vám tieto praktické rady pomôžu vybrať si dobrý nábytok do spálne.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *