Užitočné rady, ktorými by ste sa mali inšpirovať pri zariaďovaní kúpeľne

Plánujete v blízkej dobe rekonštruovať svoju kúpeľňu a na internete hľadáte inšpirácie ako si ju zariadiť? Už nemusíte hľadať. Vďaka našim praktickým radám si zariadite kúpeľňu snov, a to doslova.

Sprchový kút vám ušetrí miesto

Ak máte malé deti, resp. sa radi kúpete, zúžitkujete skôr vaňu. Akonáhle však máte menšie zdravotné problémy s pohybovým ústrojenstvom, zíde sa vám skôr kvalitnejší sprchový kút. Výrazne vám ušetrí miesto v kúpeľni a s pribúdajúcimi rokmi vám poskytne väčší komfort ako vaňa. Pri výbere sprchového kúta si určite maximálny a minimálny rozmer. Odporúčame vám skôr sprchové kúty s murovanou vaničkou.

Okrem výberu sprchového kúta dávajte pozor aj pri výbere škárovacej hmoty. Najmä ak prerábate panelákovú kúpeľňu, potrebujete kvalitnú vodeodolnú škárovaciu hmotu, ktorá zabraňuje bujneniu baktérií a tým aj vzniku plesní.

Kupujte si závesné skrinky

Ak chcete do kúpeľne zmestiť okrem umývadla, sprchového kúta aj WC, odporúčame vám kupovať závesné skrinky. Kúpeľňový nábytok je v kúpeľni potrebný, bez neho by sme sa nezaobišli a preto si skôr vyberajte závesné skrinky, ktorým nevadí vysoká vlhkosť a ušetria priestor. Závesné skrinky vám poskytnú dostatok miesta na uskladnenie kozmetiky, šminiek a zároveň vám neukroja príliš veľa miesta v kúpeľni. Ak chcete mať v kúpeľni aj WC, tak v tom prípade vám odporúčame vyberať závesné WC. Ľahšie ho vyčistíte a nezaberie vám veľa miesta.

Nezabúdajte si priestor dobre usporiadať

Aby kúpeľňa nevyzerala ako jeden veľký chaos, odporúčame vám vedľa kúpeľňového umývadla a kúpeľňového nábytku pod umývadlom umiestňovať práčku so sušičkou. Ak chcete ušetriť miesto, sušičku umiestnite na práčku. V tom prípade ale budete musieť mať práčku plnenú spredu. Vedľa sprchového kúta majte kôš na špinavé prádlo a niekde vedľa neho aj kôš na čisté prádlo.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *