Ako si vybrať dobrú posteľ do spálne?

Plánujete kúpu novej postele, lenže stále neviete, aký typ postele si vyberať? Ak ste si prečítali aspoň pár diskusných fór, určite ste si všimli, že veľa ľudí odporúča práve masívne postele. Tie sú však oveľa drahšie ako klasické laminátové postele. Ako si teda vybrať dobrú posteľ do spálne?

Pozerajte rozmery

Postele sa predávajú v rôznych rozmeroch. Ak chcete manželskú posteľ, môžete si vybrať z rozmerov 200×160 cm alebo 200×180 cm. Vždy, keď pôjdete kupovať posteľ, nezabúdajte si vopred zmerať priestor v spálni. Niekedy vám väčší rozmer nebude musieť vyhovovať práve kvôli tomu, lebo vám výrazne ukrojí z priestoru. Ak máte menšiu spálňu, odporúčame vám vyberať si skôr menšie luxusné postele.

Všímajte si materiál, z ktorého je posteľ vyrobená

Ak vám nevadí priplatiť si za kvalitnú posteľ, tak v tom prípade vám odporúčame zabudnúť na laminátové postele a investujte skôr do kvalitných postelí z masívu. Sú trvácejšie, vyrobené len z toho najpoctivejšieho dreva a sú odolné voči nárazom. Ich prenášanie je podstatne zložitejšie, pretože masív, masívne drevo je podstatne ťažšie, preto ak si plánujete kúpiť takúto posteľ a necháte si ju doviezť pred dom, zavolajte si na pomoc niekoho, kto vám jednotlivé časti postele pomôže preniesť.

Chcete úložný priestor, alebo nie?

Predtým, ako sa rozhodnete ísť pozerať ponuku postelí, zvážte, či budete chcieť hľadať postele s úložnými priestormi, alebo postele bez úložných priestorov. Niektorí výrobcovia ponúkajú úložné priestory za doplatok, tak pozor na to. Úložný priestor vám bude nápomocný, najmä ak bývate v menšom byte, kde máte obmedzenejšie možnosti uskladňovania vecí.

Ak si chcete vybrať dobrú posteľ do spálne, neprihliadajte na cenu, vyberajte masívnu posteľ a všímajte si rozmery postele. Iba vtedy kúpite dobrú posteľ, ktorá vám bude robiť spoločnosť celý život.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *