Ako si z ponuky obliečok vybrať tie kvalitné?

Posteľnú bielizeň dnes kúpime kdekoľvek a vybrať si z ponuky tú najkvalitnejšiu častokrát vôbec nevieme. Ak chcete kvalitné obliečky, poradíme vám, čo zohľadňovať pri ich výbere.

Všímajte si veľkosť

V prvom rade je dôležité vedieť veľkosť obliečok, ktoré máte doma. Obliečky na paplón sa predávajú v tomto rozmere – 200×140 cm (dĺžka x šírka) a obliečky na paplón 90×70 cm. Ak ale používate zdravotný anatomický vankúš, obliečky budete potrebovať menšie. Spýtajte sa na predajni, či vôbec predávajú takéto netypické veľkosti obliečok na vankúše, pretože nie všade také nájdete. Aj keď anatomické vankúše sa používajú viac ako pred pár rokmi, v niektorých predajniach jednoducho nenájdete obliečky na anatomické vankúše.

Bavlna je najkvalitnejšia

Čo sa týka výberu materiálu, odporúčame bavlnené obliečky. Sú oveľa kvalitnejšie ako ktorékoľvek iné obliečky. Pri výbere obliečok zohľadňujte predovšetkým výrobcu. Odporúčame hlavne kvalitné slovenské bavlnené obliečky. Sú síce o čosi drahšie, ale zato sú veľmi kvalitné a vydržia dvojnásobne dlhšie ako obliečky vyrobené napríklad v Poľsku. Kvalitné bavlnené obliečky nájdete na slovenských e-shopoch, ale aj v metrážnom textile.

Okrem bavlnených obliečok si môžete vyberať saténové, ktoré využijete najmä, keď sú horúce letá a flanelové, ktoré dokonale nahradia najkvalitnejšie bavlnené obliečky a oceníte ich najmä v zime.

Motívy potlače

Čo sa týka motívov potlače, v súčasnosti mnohé rodiny preferujú obliečky s jednoduchými motívmi – napríklad s kvetinovými motívmi, so srdiečkami, s geometrickými a abstraktnými vzormi. Detské obliečky musia byť farebné, najlepšie s rozprávkovými motívmi. Ak chcete potešiť svojich blízkych naozaj originálnymi obliečkami, dajte si vytvoriť obliečky s fotopotlačou. Vlastnú fotografiu vám môžu aplikovať na látku.

Ako si z ponuky obliečok vybrať tie kvalitné? Vyberajte si len kvalitné na dotyk príjemné bavlnené obliečky s klasickým zapínaním na gombíky. Nezabúdajte si vybrať správnu veľkosť, aby vám obliečky neboli príliš veľké, poprípade príliš malé.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *