Potrebujete vymeniť starú sedaciu súpravu za novú? Poradíme vám, ako si z ponuky sedačiek vybrať tú správnu

Sedacia súprava je dôležitá súčasť obývacej izby a keď sa nám znehodnotí, musíme okamžite hľadať náhradu. Častokrát sa však v spleti toľkého množstva predávaných sedacích súprav nevieme zorientovať a kúpime si takú, ktorá nás po roku sklame. Aby ste sa takýmto nepríjemnostiam dokázali vyhnúť, odporúčame vám dať si sedaciu súpravu vyrobiť na mieru.

Rozmer

Novú sedaciu súpravu nevyberajte bez toho, aby ste nevedeli, aký maximálny možný rozmer si môžete dovoliť. Ak meníte len sedaciu súpravu, stačí zmerať priestor, kde bude sedacia súprava a potom sa môžete pustiť do výberu. Ak ale plánujete kompletnú rekonštrukciu obývacej izby, vrátane výmeny nábytku, potom sedačku kupujte až vtedy, keď budete vedieť rozmery obývacej steny a budete mať predstavu, ako nábytok usporiadate.

Ak sa vám náhodou nepodarí nájsť vhodný rozmer a farebné prevedenie sedačky, dajte si vyrobiť modernú sedaciu súpravu na mieru.

Farebné prevedenie

Ak už budete vedieť maximálny možný rozmer, zamerajte sa na výber farebného prevedenia. Odporúčame skôr prírodné neutrálne odtiene, ktoré ľahko skombinujete s ostatnými doplnkami a dekoráciami. Bledé sivé, tmavé sivé, čierne, béžové sedačky sú a budú vždy trendy, preto vám ich odporúčame vyberať. Ak chcete farebné sedačky, odporúčame petrolejovú, horčicovú, námornícku modrú.

Poťahový materiál

Čo sa týka látok, uprednostňujte kožu, mikroplyš, mikrovlákno, žinilku, poprípade žakar. Kvalitu látky zistíte pomocou metódy Martindale. Okrem poťahového materiálu by ste si mali všímať aj kvalitu molitanu (výplne) a konštrukcie.

Predtým, ako si sedaciu súpravu objednáte, informujte sa, či sa sedačka dá rozložiť na viac častí a či ju prenesiete cez dvere. Častokrát sa stáva, ž majitelia nevedia novú sedačku dostať do interiéru a musia uvažovať nad iným riešením. Nekomplikujte i to zbytočne a pozerajte si takú sedačku, ktorá sa dá rozložiť a ktorá vám prejde cez dvere a neoškrie zárubne.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *