Ako si vybrať dobrú letnú dovolenku 2019?

Ešte sa nám poriadne ani len nezačala jar a viaceré cestovné kancelárie už predávajú first minute letné dovolenky. S predajom začali ešte pred začiatkom tohto roka a zľavy boli výrazné. Ak ste si ale doposiaľ neobjednali žiadnu letnú dovolenku pri mori, máme pre vás pár zaujímavých tipov, ako si vybrať dobrú letnú dovolenku.

Aký spôsob dopravy si zvolíte?

Na začiatok by ste mali zvážiť predovšetkým spôsob dopravy. Ak máte strach z lietania a chcete sa spoľahnúť pri preprave sami na seba, potom vám odporúčame vyberať dovolenku v Chorvátsku, a na sever Talianska. Dostanete sa tam bez problémov aj vlastným autom a zvládnete o behom pár hodín.

Napriek veľkému výberu dovoleniek, Chorvátsko je stále obľúbenou destináciou Slovákov a nech sa tam vyberiete kedykoľvek počas leta, ale aj v septembri, stretnete tam veľké množstvo Slovákov. Nie darmo sa hovorí, že more v Chorvátsku je slovenské more.

Aký spôsob stravovania uprednostníte?

Ak už budete mať jasné, aký spôsob dopravy na dovolenku si zvolíte, teraz prichádza na rad výber spôsobu stravovania. Ak sa chcete prestravovať úplne sami, opäť odporúčame dovolenky v Chorvátsku, v Bulharsku, ale aj v Grécku (na pevnine).

Ak ale chcete ísť niekam inam a plánujete spoznávať aj okolie dovolenkového strediska, odporúčame vám polpenziu. Nebudete tak závislí od toho, že budete musieť ísť do hotela na obed a najete sa niekde mimo vášho hotela. Ak ale cestujete s deťmi, odporúčame plnú penziu, ideálne all inclusive.

Ak si chcete vybrať dobrú letnú dovolenku za prijateľné ceny, odporúčame vám ju kupovať čím skôr. Dopredávajú sa výhodné first minute dovolenky, ktoré sú výrazne lacnejšie. Ak si ale neviete vybrať, oplatí sa vám počkať na last minute dovolenky, ktoré sú prevažne v termínom od polovice augusta do polovice septembra.

Ak sa vám ale aj tak nič nebude páčiť, vyskúšajte Chorvátsko. Krásna skalnatá krajina s prekrásnymi kamennými plážami a nádhernou okolitou prírodou vás dostane. Dovolenku si môžete spestriť zastávkou pri Plitvických jazerách, kde sa natáčal aj slávny film o indiánoch Winnetou.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *