Tipy, ako si skrášliť záhradku

Začalo sa leto a väčšina z vás už veľa času trávi na záhradke, či na terase. Príjemné letné teploty vám nahrávajú len do karát. Výhodou je, že na terasách, ak máte letné kuchynky, si môžete pripraviť aj chutné jedlá a neprehrievať si tak domácnosť varením na sporáku.

Ak ale trávite veľa času na záhradke, určite by ste si ju mali skrášliť.

Vytvorenie oddychovej zóny

Na každej záhradke sa nachádza oddychová zóna (okrasná časť) a úrodná časť záhradky. Ak nemáte okrasnú časť oddelenú od tej úžitkovej (úrodnej časti), odporúčame vám vytvorenie oddychovej zóny. Dajte si vyrobiť drevenú záhradnú lavičku, vytvorte si stenu (ideálne z ťahavých rastlín a konštrukcie). Práve v tejto časti si budete môcť vychutnávať oddych počas horúcich letných dní. Ak chcete tieň, odporúčame vám dať si tam aj slnečník.

V oddychovej zóne oceníte aj záhradnú hojdačku s kvalitným tienením. Môžete sa hojdať aj cez najväčšie horúčavy a nebude vás bolieť hlava.

Záhradné jazierko

Ak si chcete okrasnú časť záhrady skrášliť, odporúčame vám vytvoriť si záhradné jazierko a umiestniť do nich rybičky. Dávajte si však pozor na riasy v jazierku, ktoré by vám znehodnotili kvalitu vody a vážne by ohrozili živočíchy, ktoré žijú v jazierku.

Nezabúdajte na pravidelne skrášľovanie a čistenie okolia jazierka a samozrejme aj vodnej plochy. Nezabúdajte ani na natieranie drevenej lavičky. Ak máte veľký pozemok, odporúčame vám cez jazierko vyrobiť drevený mostík.

Tipov, ako skrášliť záhradku, je niekoľko. Určite sa však nevyhýbajte vytvoreniu oddychovej zóny a záhradnému jazierku, ktoré dodá vašej záhradke šmrnc. Ak si to môžete dovoliť, dajte si zapustený bazén do zeme. Automaticky si tak budete musieť dokúpiť záhradné lehátka, kvalitnú dlažbu a samozrejme slnečné plachty.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *