Vlastníte chatku v horách? Poradíme vám pár šikovných trikov, ako si ju zveľadiť

Pokoj, čistota, štebot vtákov, hučiaci horský potok – aj takto by sme mohli definovať krásnu slovenskú prírodu. Ak vlastníte v horách drevenú chatku, určite uvažujete, ako by ste ju ešte pred oficiálnym začatím letnej sezóny. Leto sa blíži a čas, ktorý strávite na chatke v horách si chcete spríjemniť novými dekoráciami a menšími zmenami.

Ak neviete, čo by vašej chatke prospelo, máme pre vás pár šikovných trikov, ako si skrášliť okolie a samotnú chatku.

Nové vyšívané závesy a obrusy

Pred začatím novej letnej sezóny je potrebné vymeniť staré špinavé závesy a obrusy, ktoré ste počas zimy nechali vo svojej chatke. V každej drevenej horskej chate krásne vyniknú bavlnené alebo ľanové ručne vyšívané vyšívané závesy a obrusy. Odporúčame závesy a obrusy v týchto dvoch kombináciách farieb – biela/ tmavomodrá a biela/ červená. Ak viete šiť, vyrobte si takéto obrusy a závesy sama. Ak nie, stačí si nájsť hand made výrobcov, stačí si vybrať konkrétny vzor, rozmer a farebné prevedenie a nové závesy a obrusy vám budú spríjemňovať príjemné chvíle, ktoré strávite cez leto na chate.

Lampáše

Lampáše dodávajú skvelú atmosféru. Ak radi sedávate vonku pred chatkou, odporúčame vám doniesť si na chatu zopár lampášov. Pozor však na bezpečnosť. Ak nemáte vonku posedenie, príjemné chvíle v spoločnosti blízkych si môžete vychutnať pri veľkom krbe. Lampáše sú však skvelým doplnkom nielen pred chatu, ale aj do chaty. V chatke ich odporúčame využívať skôr ako dekorácie.

Huňatý koberec pred krb

Ak radi trávite chvíle pred krbom, odporúčame vám kúpiť si huňatý koberec pred kr, ideálne z ovčej vlny. Príjemne vás zahreje a nemusíte sa báť, že prechladnete od zeme, keď sa budete zohrievať pri ohníku. Neodporúčame koberce bielej farby a ak sa vám také páčia, kúpte si ho, ale dávajte si pozor, aby vám ho sadze neznehodnotili.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *