Prečo si vybrať manželskú posteľ, aj keď ste sám či sama?

Po kvalitnej manželskej posteli sa rozhliadame, až keď tvoríme pár. Dovtedy si vystačíme s menším jednolôžkom a zvyšný voľný priestor vyplníme nábytkom a dekoráciami. Je ale množstvo výhod, pre ktoré sa oplatí vybrať si manželskú posteľ, aj keď na nej spáva len jedna osoba.

Cítite sa vyspelejšie

Izba, kde dominuje manželská posteľ a skrine s dostatkom úložného priestoru, je typickou pre dospelých (so záväzkami). Každý priestor sa stáva funkčným, čomu však musí predchádzať detailne rozvrhnutie. Sebe aj svojej polovičke zabezpečujeme rovnako veľké miesto na oddych a súkromie.

Takáto výbava v izbe je už výsledkom racionálnejšieho zhodnocovania, nemožno ukladať „jedno na druhé“ alebo miestnosť preplňovať zbytočnosťami. To však neznamená, že vybrané manželské postele si musia zachovávať jednoduchý minimalistický štýl. Ich dominanciu zdôrazňuje vylepšený výrobný materiál a vybraná povrchová úprava. Obľúbenou a cenovo dostupnou je stále drevotrieska s lamino a laminátom. Vaše pohodlie zlepšujú čalúnené postele látkové alebo s eko kožou, na luxuse zase pridávajú kovové modely so zvýšenou pevnosťou a nosnosťou.

Zdroj foto: jafara / Shutterstock.co

Užijete si priam kráľovský spánok

Samého na veľkej posteli občas prepadne smútok, ale ten rýchlo vystrieda samoľúbosť. Málokto si môže dovoliť takýto pôžitok, spať na dvoch lôžkach, poprípade si zvoliť za lepšie raz jedno, inokedy druhé. Nejde o žiadnu márnivosť, ale o skutočne dobrú investíciu. Na priestrannejšej ploche si spánok viac užívate, telo sa lepšie uvoľní a zregeneruje.

Pre dobrú spánkovú hygienu nezabúdame ani na praktické a moderne pôsobiace doplnky k posteli. Všetko máme poruke, inak je náš večerný relax prerušovaný, nezdravý. V súčasných aj v tradičných spálňach sú preto takou skvelou výbavou dobre opracované nočné stolíky s praktickými šuplíkmi alebo otvorenými regálmi. Používame ich len na výbavu pre lepšie zaspávanie a ranné vstávanie.

Svoje čestné miesto má na stolíkoch aj menšie doplnkové osvetlenie, no mnohí práve v spálňach uprednostňujú len nástenné svietidlá a zaspávajú za absolútnej tmy.    

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *