Ako si ukladať oblečenie, aby ste nemali preplnený šatník?

Aj vám sa často stáva, že keď sa ráno postavíte pred šatník a otvoríte ho, zistíte, že neviete, kde máte obľúbené tričko, či nohavice? Preplnené šatníky nemajú len módne blogerky, ale aj každé mladé slečny, či dámy. Viaceré módne reťazce každý rok ponúkajú viacero nových kolekcií, ktorým v súčasnom konzumnom živote nedokážeme odolať.

Ako si teda ukladať oblečenie, aby ste nemali preplnený šatník?

Sezónne bundy a kabáty do nadstavcov

Pomaly sa nám začína otepľovať a jar je už v plnom prúde. Hrubé zimné kabáty a zimné bundy už nenosíme, no zaberajú nám miesto v šatníkovej skrini.

Kde skladujete tieto zimné kúsky? Väčšina z vás možno v šatníku medzi ostatným oblečením.

Sezónne bundy a kabáty vždy ukladajte po sezóne do nadstavcov. Uvidíte, že keď toto hrubé oblečenie odstránite z vešiakov, ostane vám tam dosť miesta na oblečenie, ktoré máte natlačené v časti na vešanie.

Bundy aktuálnej sezóny nedávajte do šatníka v spálni, ale majte ich v skrini v predsieni. Ak máte v predsieni vstavané skrine, určite si dávajte bundy práve tam. Budete ich mať po ruke a nebudú vám zaberať miesto medzi ostatnými zavesenými vecami.

Buďte kreatívny a vytvorte si priestor na vešanie búnd

Ak máte v predsieni voľnú nevyužitú stenu, odporúčame vám dať si urezať drevenú dosku požadovaných rozmerov a navŕtať si na ňu pevné vešiaky z kategórie nábytkových vešiakov. Takto si vytvoríte ďalší priestor na vešanie a nemusíte si tak hľadať svoje najčastejšie nosené bundy a kabáty v skrini. Zároveň skrášlite holú stenu v predsieni a vyplníte priestor.

Najmenej nosené veci do horných políc a triedenie podľa sezón

Aby ste mali prehľad v tom, kde sa čo nachádza, je potrebné oblečenie roztriediť podľa sezón. Odporúčame vždy po ukončení sezóny oblečenie vyprať a odložiť do vrchných častí šatníkovej skrine. Takto sa vám nebudú pliesť svetre s krátkymi tričkami a šortky s dlhými nohavicami.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *