Čo si zabaliť do batožiny na letnú dovolenku k moru?

Aj vy už pomaly plánujete letnú dovolenku a neviete sa dočkať toho momentu, kedy si zo skrine vytiahnete oblečenie a budete ho ukladať do kufrov? Ani sa nenazdáte a letné mesiace máme opäť tu. S nimi aj extrémne teplá, ktoré nás v posledných rokoch dosť potrápili. Viete ale čo všetko by ste si mali zabaliť do batožiny, aby vám na dovolenke pri mori nič nechýbalo? Ak nie, nech sa páči, inšpirujte sa našimi radami.

Pokrývka hlavy

Vo vašej batožine by jednoznačne nemala chýbať kvalitná pokrývka hlavy pre každého člena rodiny. Obzvlášť malé deti potrebujú ochranu, aby ste predišli úpalu. Vziať si môžete kvalitnú šatku, slamený klobúk, alebo klasickú šiltovku. Zakaždým, keď pôjdete na dlhšiu prechádzky, alebo sa budete nachádzať na pláži, majte na sebe pokrývku hlavy, najmä v časovom rozmedzí 11:00 – 15:00.

Slnečné okuliare

Kúpite si ich aj v dovolenkovom stredisku, ale nikdy neodchádzajte na dovolenku bez slnečných okuliarov. Slnko je v prímorských oblastiach silnejšie, tak ako v horských oblastiach, preto situáciu nikdy nepodceňujte, najmä, ak máte problémy so zrakom a nosíte dioptrické okuliare.

Voľné oblečenie

Na dovolenku si nikdy neberte príliš veľa oblečenia. Vyskladajte si z jednotlivých kúskov kombinácie a kombinujte ich počas pobytu pri mori. Určite si zabaľte do batožiny aj kvalitné vzdušné šaty, pokojne aj nové dlhé šaty. Na farbe záležať nebude. Dôležité je, aby boli pohodlné a z bavlny. Nikdy si neberte oblečenie, ktoré vám nie je pohodlné a dostatočne nedýcha.

Oblečenie berte podľa počtu dní a neberte toho zbytočne moc. Pár kraťasov, krátkych tričiek, tielok a jedny-dve šaty stačia.

Čo sa týka obuvi, stačia vám jedny sandále (v neutrálnej farbe), jedny šľapky a jedny poltopánky (alebo tenisky) na dlhšie prechádzky. Nič viac vám netreba.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *