Cestujete na dovolenku autom? Na toto sa pripravte

Leto sa už naplno rozbehlo v našich končinách a ak aj vy plánujete ísť tento rok k moru, určite sa už neviete dočkať, kedy pôjdete aj vy. Ak ale cestujete na letnú dovolenku vlastným autom, na toto sa pripravte.

Servisná prehliadka pred dovolenkou

Aby ste dlhú cestu na dovolenku zvládli bez problémov, odporúčame vám objednať sa na servisnú prehliadku pred dovolenkou. Ak máte v autách kvalitné elektromotory, to ešte neznamená, že prídete do cieľa v danom čase. Servisná prehliadka má odhaliť prípadné chyby, ktoré by sa vám mohli vypomstiť na ceste na dovolenku.

Viacerí ľudia tieto prehliadky ignorujú a na dovolenkách musia riešiť poruchy a odťahovanie auta k ubytovaciemu zariadeniu.

Pozor na klímu a prievan

S letom sa nám automaticky spájajú extrémne horúčavy. Prirodzene cestou na dovolenku zapíname klimatizáciu, pričom si neuvedomujeme, že práve silná klíma nám môže spôsobiť oveľa väčšie ťažkosti ako teplo v aute. Dávajte si pozor na klímu a nikdy ju nepúšťajte naplno. Striedajte obdobie, kedy máte zapnutú klímu a kedy máte otvorené okná. Pri dlhodobom fúkaní na tvár však môžete dostať aj prievan, ktorý vám môže spôsobiť ťažkosti s očami a ušami.

Deka a vankúš

Práve kvôli klimatizácii sa odporúča brávať si so sebou do auta deky, ktorými si zakryjete holé nohy a v noci vás príjemne zahrejú. Nezabúdajte ani na vankúše. Vďaka nim vás nebude ráno bolieť krk a nebudete cítiť nárazy auta, keď bude prechádza na nerovnej ceste.

Každý člen by mal mať vlastnú deku a vlastný vankúš. Takto sa bez problémov vyspíte a nebudete sa cítiť zničene po príchode do dovolenkovej destinácii.

Dovolenka by mala byť o oddychu a nie od starostiach. Predtým, ako vycestujete, si nezabudnite dať skontrolovať auto. Nezabúdajte ani na prezuvky (šľapky) do auta, pitný režim, jedlo a samozrejme doklady.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *