Materská dovolenka nie je len o prebaľovaní a kŕmení. Ako si ju spríjemniť?

Ak čakáte svoje prvé bábätko, pochopiteľne máte strach z toho, že celé dni nebudete robiť nič iné, len prebaľovať dieťatko, kŕmiť ho a maximálne tak chodiť na prechádzky. Mnohé prvorodičky majú strach, že ich doterajší život bude minulosťou a kávičky s kamarátkami budú musieť odložiť minimálne o tri roky. Nemusíte sa však báť, materská dovolenka nie je len o prebaľovaní a kŕmení. Ak si ju chcete spríjemniť, poradíme vám, ako na to.

Chodievajte do materských centier

Ak si chcete materskú dovolenku spríjemniť, chodievajte pravidelne s dieťatkom do materských centier. Pravidelne sa v týchto centrách organizuje zaujímavý program a bude to príjemné spestrenie nielen pre vás, ale i pre vášho drobčeka. Budete v spoločnosti, zoznámite sa s inými ženami, s ktorými budete mať spoločnú tému – dieťatko. Takéto odreagovanie vám pomôže, najmä vtedy, keď je váš partner v práci a vy ste doma sama s dieťatkom.

Vyberajte si rodinné pobyty

Ak potrebujete zmeniť prostredie, dobre vám padne práve rodinný pobyt. Pobyty s deťmi si môžete zajednávať prakticky už pár mesiacov po pôrode. Na Slovensku je veľa krásnych miest a hotelov, ktorých personál a majitelia vám vyjdu v ústrety, aj keď máte so sebou malé niekoľkomesačné dieťatko.

Vyskúšajte plávanie s deťmi

Vynikajúcim spôsobom, ako si spríjemniť materskú dovolenku a zároveň rozvíjať pohybové schopnosti dieťatka, je plávanie s deťmi. Plávanie berú deti ako hru, ktorá navyše pomáha pri psychomotorickom vývoji dieťatka. Deti si zvykajú na kolektív.

Ak vás takéto kurzy plávania s deťmi zaujali, sledujte termíny a ich obsadenosť. Záujem o takéto plávania s deťmi je totiž veľký.

Materská dovolenka nie je len prebaľovanie a kŕmenie. Aj vy máte právo trošku sa zregenerovať a byť v spoločnosti. Chodievajte do centier, skúste plávanie a uvidíte, že na materskú dovolenku budete mať nezabudnuteľné spomienky.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *