Ako si kúpiť kvalitné ojazdené auto?

Viaceré štatistiky potvrdzujú, že práve na Slovensko sa dováža najviac starých áut, ktoré už v krajinách ako v Nemecku nikto nechce. Táto informácia nie je moc priaznivá a namiesto toho, aby sa počet nových áut na cestách stúpal, stúpa práve počet ojazdených áut.

Ak ale máte záujem skôr o ojazdené auto, ako si kúpiť kvalitné ojazdené auto?

Nevyberajte v autobazároch, ktoré majú zlú povesť

Ak chcete kvalitné ojazdené auto, vyhnite sa autobazárom s pochmúrnou povesťou a uprednostňujte malé autobazáry, v ktorých nájdete kvalitnejšie ojazdené autá. Ak si vyberiete autobazár, ktorý má mnoho negatívnych recenzií, je vysoká šanca, že nejaký problém postihne aj vás. Niektoré autobazáry totiž stáčajú kilometre, zatajujú poruchy, čo už po pár jazdách zistíte.

Dávajte si preto na toto veľký pozor, aby ste neminuli peniaze na auto, ktoré po pár jazdách bude nepojazdné.

Brávajte si so sebou automechanika

Pri kúpe ojazdeného auta majte pri sebe skúseného automechanika. Ak máte niekoho známeho, poproste ho, aby si išiel s vami obzrieť auto, ktoré ste si vyhliadli. Viacerí mali skúsenosti s tým, že autá mali zatretú hrdzu, boli búrané, pričom majitelia týchto áut a autobazáry to zatajili a zamaskovali to tak, aby to kupca nepostrehol.

Automechanik vám pomôže odhaliť takýchto „predajcov“ a vy tak nekúpite auto, ktoré bude nepoužiteľné. Aj keď sa jedná o ojazdené autá, investujete do neho nejaké peniaze. Nemá zmysel riskovať, keď ide o takúto investíciu. Ak má auto poškodenú prevodovku a bude potrebovať novú prevodovku, nemá zmysel takéto auto kupovať.

Kupujte od známych

Ak chcete kúpiť naozaj kvalitné auto, odporúčame vám kupovať auto len od známych. Toto auto dôverne poznáte, viete, aké má chyby a aké sú jeho prednosti. Viete aj ako sa o auto staral váš známy, takže všetko, čo sa týka auta, poznáte.

Popýtajte sa známych, či niekto neplánujete predávať auto. Takto vám váš známy môže dať aj nejakú zľavu, ktorú by ste v autobazároch nezískali.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *