Ako jazdiť bezpečne po slovenských cestách?

Keby sa spýtate ktoréhokoľvek vodiča, ako hodnotí kvalitu slovenských ciest, odpovedal by vám negatívne. Väčšina ciest na Slovensku je v katastrofálnom stave a že by sa ich stav mal zlepšovať tvrdiť nemôžeme. Ako ale jazdiť bezpečne po slovenských cestách a vôbec, dá sa to?

Zabezpečte si kvalitné osvetlenie auta

Aby ste vôbec dokázali jazdiť po slovenských cestách, musíte mať kvalitné denné, ale i nočné osvetlenie. Potrebujete mať vozovku dostatočne osvetlenú, aby ste do cieľa prišli bez ujmy. Kúpte si LED do auta a budete mať istotou, že sa vám, ale i ostatným účastníkom premávky nič nestane. LED žiarovky vám priestor pred autom dostatočne osvetlia a zabránia vzniku kolízií s chodcami, cyklistami, ale dokonca i so zverou.

Akonáhle zistíte, že vám nesvieti žiarovka, pri najbližšom zastavení ju vymeňte. Pre istotu noste so sebou minimálne jednu náhradnú.

Jazdu prispôsobujte stavu vozovky

Rešpektujte maximálnu povolenú rýchlosť, ale ak je stav vozovky veľmi zlý, jazdite radšej pomalšie, ale zase nie tak, aby ste obmedzili premávku. Ak sú na cestách výtlky, čo po zime určite budú, snažte sa im vyhýbať. Utrpel by tak podvozok vášho auta. Niekedy sa im však nedokážete vyhnúť, preto v dostatočnom predstihu brzdite. Nie však prudko, aby do vás auto za vami nenabúralo.

Ak chcete jazdiť bezpečne na slovenských cestách, dodržiavajte tieto pravidlá:

1. Zabezpečte si kvalitné osvetlenia automobilu – najlepšie kvalitné LED osvetlenie auta.

2. Rýchlosť prispôsobujte aktuálnemu stavu vozovky.

3. Nespomaľujte premávku, ale ani nepredbiehajte neuvážene.

4. Držte si dostatočný odstup od auta pred vami.

5. Keď sa dá, chodievajte vždy po cestách s menšou frekvenciou premávky.

6. Venujte sa len riadeniu motorového vozidla.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *