Investujte do kvalitnejšieho verejného osvetlenia a vytvorte z vášho mesta bezpečné miesto

Na Slovensku nájdeme veľa miest a obcí, ktorým príde zbytočné investovať do kvalitnejšieho verejného osvetlenia. Kvalitné verejné osvetlenie by malo byť pritom prioritou číslo jeden a z jeho výmenou by sa malo počítať v čo najskoršom termíne.

Zabezpečenie verejného osvetlenia pre obce a mestá však býva veľkou finančnou záťažou a práve preto väčšina miest a obcí hľadá alternatívne riešenie. Jedným z alternatívnych riešení môže byť aj LED verejné osvetlenie.

Je lacnejšie a šetrnejšie k prírode

Ak chce obec a mesto šetriť, musí hľadať iné riešenia. Ak chce ušetriť na verejnom osvetlení, musí si vybrať LED verejné osvetlenie. Modernizácia verejného osvetlenia je nevyhnutná skoro v každom meste a v obci. Kompetentní by sa mali zamyslieť, či sa im oplatí investovať do drahého klasického verejného osvetlenia, ktoré pomerne často zlyháva, alebo si vyberie šetrnejšie LED verejné osvetlenie, ktoré je lacnejšie a kvalitnejšie. Navyše šetrí aj našu prírodu!

Zníženie počtu dopravných nehôd a kriminality v uliciach

LED verejné osvetlenie lepšie osvetlí cestné komunikácie a tým aj prispeje k zníženiu nehodovosti v daných úsekoch. Ak v meste, kde žijete, takéto miesta sú, určite by ste ocenili silnejšie pouličné osvetlenie, ktoré by osvetlilo aj tie najtmavšie ulice. Vedeli by ste rýchlejšie zareagovať, ak by vám do cesty vbehlo zviera, alebo nebodaj aj človek.

Navyše ak zabezpečíte verejné osvetlenie aj do tých najtmavších kútov mesta, kde sa stretávajú neprispôsobiví občania, prispejete tak k zníženiu kriminality. Zvýšenie kriminality môžete zaznamenať na odľahlejších miestach – na sídliskách, kde si väčšina z nás myslí, že sa tam nemôže nič stať. Opak je však pravdou.

Investícia do kvalitnejšieho verejného osvetlenia nebudú zbytočne vyhodené peniaze. Nielenže je LED verejné osvetlenie lacnejšie, je aj trvácnejšie, silnejšie a šetrnejšie k prírode. Ak sa nepriamo budete podieľať na modernizácii verejného osvetlenia, odporúčajte práve verejné LED osvetlenie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *