Ako skrášliť spoločné priestory v paneláku?

Ak bývate v staršom paneláku, ktorý bol postavený ešte za socializmu a žiaľ doteraz sa na ňom nerealizovali žiadne výrazné rekonštrukcie, poradíme si, ako si jednoducho a lacno skrášliť spoločné priestory v paneláku bez toho, aby ste vy a ostatní nájomníci utratili príliš veľa peňazí.

Vytvorte jednoduchú tematickú výzdobu vo vchode

Vianoce sú už síce za nami, ale onedlho tu máme Veľkú Noc. Vytvorte si jednoduchú, ale zato veľmi peknú výzdobu. Na internete nájdete množstvo zaujímavých inšpirácií, ako si vytvoriť veľkonočnú, ale i vianočnú a klasickú celoročnú výzdobu. Poprípade ak máte doma staré ozdoby, ktoré chcete vyhodiť, zájdite za domovníčkou, ktorá ich môže použiť, poprípade sa dohodnite na schôdzi, že túto výzdobu, ktorej sa chcete zbaviť, môžete použiť na skrášlenie spoločných priestorov. Správa bytových domov by vám do tohto nemala zasahovať. Ak sa však rozhodnete niečo búrať/ vymieňať napríklad schránky alebo vchodové dvere, musia byť o tom informovaní na domovej schôdzi.

Namontujte vo vchode police, na ktoré vám budú dávať reklamné letáky

Ak nechcete mať neustále preplnené schránky reklamnými letákmi, odporúčame vám navrhnúť na schôdzi montáž políc, na ktoré vám budú tí, čo roznášajú reklamné letáky, dávať všetky tieto letáky. Každý jeden majiteľ bytu sa rozhodne, či si reklamné letáky z police vezme, alebo nie. Nikto ale nebude mať plné schránky reklamných letákov.

Investujte do LED osvetlenia spoločných priestorov

Spoločné priestory paneláku skrášlite aj inštaláciou LED šetrného osvetlenia. LED žiarovky vám odporúčame dávať aj do výťahov. Tento malý priestor ešte viac presvetlia. Ak investujete práve do takéhoto osvetlenia, odzrkadlí sa to aj na vašom ročnom vyúčtovaní nájomného.

Ak chcete skrášliť spoločné priestory v paneláku, dbajte o to, aby boli spoločné priestory (chodby, vchod, výťah) pravidelne každý týždeň umývané. Vytvorte jednoduchú výzdobu, investujte do kvalitného osvetlenia a na chodby umiestnite kvety, ktoré znesú aj menej slnečného žiarenia.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *