Nevýhody bývania v paneláku

Každé bývanie má svoje plusy a mínusy. Niekto by si nevedeli predstaviť žiť v paneláku, niekto zase na dedine v rodinnom dome. Viete ale, aké nevýhody má bývanie v paneláku? Možno si poviete žiadne, ale vždy sa nejaké nájdu.

Absencia vlastného vchodu

Ak bývate v paneláku, pravdepodobne vám bude chýbať vlastný vchod. Ľudia žijúci v rodinných domoch majú vlastné vchody do rodinných domov, pričom ľudia žijúci v panelákových bytoch musia zdieľať vchod s inými bytmi. Môže sa stať, že vám v týchto vchodoch budú vysedávať neprispôsobiví obyvatelia. Vtedy vám odporúčame riešiť to s domovníkom, ktorý bude hľadať riešenie so správcom bytového domu. Ak by tento správca nekonal, máte právo na zmenu správcu.

Žiadne záhradky

Aj keď vo viacerých mestách sú záhradkárske oblasti, kúsok záhradky nevlastní každý. Ak bývate v paneláku, musíte sa zmieriť s tým, že si nevyjdete na vlastnú záhradku, že si nevypestujete veľa zeleniny a ovocia. Jednoducho budete mať k dispozícii len balkón. Aj na balkóne sa dá čosi vypestovať, určite však nie toľko, čo na záhrade.

Ruch od susedov

Najmä v starých panelákoch sa hluk šíri po celej konštrukcii, predovšetkým cez stupačky. Pomôcť si môžete čiastočne kvalitným odhlučnením stien a stropov. Hluk však budete počuť aj naďalej, aj keď v miernejšej forme.

Ak bývate v rodinnom dome, hluk síce počujete, ale inak, ako keď bývate v paneláku a vedľa vás a nad vami niekto býva.

Aj keď bývanie v paneláku predstavuje lacnejšiu možnosť bývať, viaceré rodiny vidia v bývaní v panelákoch v mestách nevýhody. Predsa len ruch tu je väčší, nakoľko v blízkosti panelákov sa nachádzajú hlavné ťahy – hlavné cesty. V súčasnej dobe vyhľadávajú rodiny pokoj, ticho, prírodu a to v mestách len málokde nájdu. Sú však aj výnimky.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *