Ako sa nakopnúť k lepším výkonom, ak pracujete v kancelárii?

Sedenie v kancelárii celých osem hodín niekomu vyhovuje, niekto si takýto pracovný čas a takúto prácu ani len nevie predstaviť. Ak ale takto pracujete a v poslednej dobe máte pocit, že vám energia v práci ubúda, neviete sa sústrediť a nechce sa vám do práce, poradíme vám, ako nakopnúť organizmus k lepším výkonom.

Naštartujte sa kvalitnou kávou

Ak chcete podávať lepší výkon, doprajte si kvalitnú firmu. Ak vám váš zamestnávateľ nosí kvalitnejšiu kávu do firmy a zaobstarať vám aj kvalitnejší kávovar, vyhnite sa instantným nekvalitným kávam a doprajte si kvalitnejšiu kávu z dobrého kávovaru. Je dokázané, že káva má pozitívne účinky na organizmus. Chráni organizmus pred Parkinsonovou, Alzheimerovou chorobou, cukrovkou, ale aj hypertenziou.

Kávu si však vždy doprajte až potom, ako sa riadne naraňajkujete. V opačnom prípade by vám mohla spôsobiť tráviace ťažkosti.

Rozcvičte si stuhnutý krk a ruky

Menšia rozcvička nikdy nezaškodí ani vám a ani vášmu zamestnávateľovi, preto vám odporúčame počas pracovnej doby párkrát si zacvičiť zabránite, aby vám tuhol krk, boleli vás ruky a necítili ste bolesť krížov. Zamestnávateľ by vám mohol kúpiť do relaxačnej zóny (ak takú máte) nafukovacie lopty, na ktorých by ste si posilnili predovšetkým chrbtové svalstvo. Keď nebudete cítiť žiadnu bolesť chrbtice, váš výkon bude podstatne lepší.

Nosievajte si vlastné zdravé maškrty

Okrem kvalitnej kávy a dobrej rozcvičky vás môže rozhýbať chutná zdravá maškrta. Zabudnite na známe čokoládky z obchodov, ktoré sú od kvalitných čokolád na míľu vzdialené. Radšej uprednostňujte domácich zdravých maškŕt, o ktorých viete, že vám nespôsobia tráviace ťažkosti.

Kvalitná káva, rozcvička a zdravé maškrty vás nakopnú k lepším výkonom. Nezabúdajte však, že je dôležité nepozerať na mobiloch sociálne siete a sústrediť sa len na pracovnú činnosť. Aj takéto rozptýlenie môže váš výkon znížiť na minimum.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *