Minister Korčok udelil zlatú plaketu Giebelovi z T-Systems Slovakia

Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Ivan Korčok ocenil osobnú angažovanosť bývalého generálneho riaditeľa najväčšej IT spoločnosti na východe Slovenska.

Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Ivan Korčok absolvoval pracovnú cestu do metropoly východu. Po stretnutí s predstaviteľmi mesta Košice navštívil 2. najväčšieho zamestnávateľa v regióne východného Slovenska. Súčasťou tejto návštevy bolo slávnostné odovzdávanie Zlatej plakety ministra zahraničných vecí a európskych záležitostí SR. 

Ivan Korčok ocenil bývalého generálneho riaditeľa spoločnosti T-Systems Slovakia Daniela Giebela, ktorý sa po 5-ročnom pôsobení v Košiciach presúva v rámci koncernu Deutsche Telekom na pozíciu do Holandska. Zlatú plaketu získal Daniel Giebel za osobnú angažovanosť pri rozvoji inovácií a znalostnej ekonomiky na Slovensku.

Daniel Giebel zohral kľúčovú úlohu v rozvoji firmy, ktorá sa dnes dostala na špičku. Tím sa internacionalizuje a v celej spoločnosti je vidieť jeho veľmi jasný rukopis. Ako minister zahraničných vecí som sa ho rozhodol symbolicky oceniť a  poďakovať sa mu za jeho prácu. Spoločnosť je v Košiciach strategickým zamestnávateľom a zároveň je mimoriadne významná z pohľadu celej republiky. Záleží nám na tom, aby tieto miesta ostali zachované a aby aj naďalej pribúdali,” vysvetlil Ivan Korčok, minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR. Ide o prvú medailu, ktorú Ivan Korčok v ministerskej pozícii udelil.

Cítim sa skutočne poctený týmto ocenením. Veľmi mi záleží na hospodárskom rozvoji regiónu nielen kvôli nášmu podnikaniu v tejto oblasti, ale aj preto, že vidím významný potenciál u ľudí vo východoslovenskom regióne poskytovať služby globálnym klientom. Je to dobrá správa pre svet, ktorý oceňuje kvalitu prichádzajúcu zo Slovenska nielen v automobilovom priemysle, ale aj v oblasti IT, a je to zároveň aj dobrá správa pre biznis v tomto prostredí,” vyjadril sa ocenený Daniel Giebel.

T-Systems Slovakia je najväčším zamestnávateľom v regióne východného Slovenska v oblasti IT. Zároveň je stálou súčasťou života v regióne aj mimo oblasti podnikania – angažuje sa v oblasti vzdelávania, inovácií, kultúry aj športu. 

Danielove ocenenie je symbolickým zavŕšením jeho 5-ročnej práce a rovnako aj ocenením celej spoločnosti, ktorá pod jeho vedením zaznamenala viacero úspechov a upevnila svoje postavenie v Deutsche Telekom. Rovnako ho táto cena radí medzi kľúčové osobnosti hospodárskeho života a je poďakovaním sa za jeho prácu s pozitívnym vplyvom na región,” zhrnul Juraj Girman, viceprezident Telekom IT. 

V rámci návštevy minister Ivan Korčok absolvoval aj prehliadku priestorov v spoločnosti T-Systems Slovakia, počas ktorých mu boli priblížené služby spoločnosti smerom k vyše 700 zákazníkom. 

Ocenenia spoločnosti T-Systems Slovakia v čase pôsobenia Daniela Giebela: 

  • IT Produkt roka 2019, 3. miesto: Sám v múzeu 
  • ocenenie Via Bona 2018 v kategóriách Sociálne inovácie, Cena verejnosti 
  • Lektor roka 2018: Najlepší firemný rozvojový program
  • Najzamestnávateľ 2018 v kategórii IT a telekomunikácie
  • Najzamestnávateľ 2016 v kategórii IT a telekomunikácie
  • Najlepšia firma roku v IT službách v strednej a východnej Európe 2016

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *