Pomôžu predčasne narodeným deťom aj pri pátraní po stratených osobách.

Deväť organizácií košického kraja získalo dokopy 7431,23 Eur na projekty, ktoré naučia deti aktívne tráviť voľný čas, pomôžu autistickým deťom či naučia ľudí recyklovať nepotrebné veci. Udeje sa to vďaka grantovému programu „T“ for all, all for „T“, ktorý je zaujímavý jednou zvláštnosťou. V každom vybranom projekte sú priamo zapojení aj zamestnanci spoločnosti T-Systems Slovakia, s. r. o.

„Prvý ročník zamestnaneckého programu spoločnosti je vynikajúcim príkladom spolupráce nadácie s firmou. Zamestnanci spoločnosti využili jedinečnú príležitosť realizovať svoje kreatívne a inovatívne nápady pre zlepšenie života v mieste ich bydliska,“ hovorí Laura Dittel, riaditeľka Karpatskej nadácie, ktorá program vyhlásila. Unikátnosťou grantového programu Nadačného fondu T-Systems Slovakia spravovaného Karpatskou nadáciou je chuť zamestnancov prispieť na projekty aj z vlastných peňazí. V decembri prebehol garážový výpredaj, kde zamestnanci spoločnosti priniesli rôzne nepotrebné veci a výťažok z predaja putoval na granty. Druhá zbierka prebiehala počas koncoročného večierka. Spolu tak prispeli sumou viac ako 683 EUR, ktoré získali deti z náhradných rodín na prímestský letný tábor združenia Úsmev ako dar.

 „Sme súčasťou miestnej komunity, všetci žijeme na východnom Slovensku. Som veľmi rád, že T-Systems Slovakia nielen finančne podporuje dobrú vec, ale naši zamestnanci majú o miestnu komunitu aj aktívny záujem a investujú do nej svoj čas a úsilie,“ hovorí Thomas Bogdain, generálny riaditeľ T-Systems Slovakia s.r.o.. Od apríla vznikne v Dome kreativity Haliganda exkluzívny priestor pre praktizovanie Montessori pedagogiky, vďaka novému GPS systému bude Záchranná služba Východ z Gelnice rýchlejšie a presnejšie vyhodnocovať oblasť prehľadávanú záchrannými psami. Na detskom ARO zakúpia prístroj na ohrev kyslíka pre deti v ohrození života, na novorodeneckom oddelení zasa prístroj na dýchanie pre novorodencov. Možnosť vymeniť nepotrebné, ale funkčné veci prinesie charitatívna burza, ktorú zorganizujú Priatelia Zeme.

O finančnú podporu sa uchádzalo 19 projektov s celkovou žiadanou sumou viac ako 25 500,00 EUR. Zoznam podporených projektov (v abecednom poradí):

    • Autistické centrum Rubikon, n.o., Košice, projekt: „V bezpečnom, farebnom objatí“, 526,36 EUR
    • Detské ARO Košice, projekt: „Teplý kyslík je bezpečný pre pľúca našich detí“, 1000 EUR
    • Domka Košice, projekt: „Spájame – Tvoríme komunitu“, 1000 EUR
    • Haliganda, Košice, projekt: „Pomôž mi, aby som to dokázal sám“, 1000 EUR
    • NOVORODENEC.SK n.o., Košice, projekt: „Prístroj na dýchanie pre novorodencov“, 1000 EUR
    • Priatelia Zeme, Košice, projekt: „Staré ale dobré!“, 803,67 EUR
    • Rodičovské združenie pri Materskej škole, Ul. Škultétyho, Trebišov, projekt: „Cvičme hravo – veselo a zdravo“, 1000 EUR
    • Úsmev ako dar, Košice, projekt: „Môj dom, môj hrad“, 681,20 EUR
    • Záchranná služba Východ, Gelnica, projekt: „Bezpečnejšia a efektívnejšia pomoc“, 420 EUR

Karpatská nadácia

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *