Ideálne dámske oblečenie na prechodné obdobie

Ani zima, ani ja – aj takto by sme mohli charakterizovať toto obdobie. Ráno nás prekvapí studený mrazivý vzduch a poobede na nesvieti slniečko a začína ná byť teplo. Prechodné obdobie je tu a ak ho chcete zvládnuť bez nádchy a kašľu, dávajte si pozor, čo si obliekate.

Aké oblečenie by ste mali zo svojho dámskeho šatníka vyťahovať práve v tomto období?

Elegantné dámske kabáty

Elegantné dámske kabáty sú ako stvorené práve teraz na prechodné obdobie. Ľahko ich skombinujete s elegantnými nohavicami a pleteným pulóvrom alebo rolákom. Skvele sa vám hodia aj k vlneným sukniam, ktoré sa v tomto období po rokoch opäť vracajú na scénu. Ak je ráno chladno, oceníte predovšetkým kabáty z ovčej vlny so zapínaním na gombíky.

A čo farebné prevedenie? Odporúčame klasický ťaví dámsky kabát, ale určite nepohrdnite ani klasickým hnedým, sivým, čiernym, alebo petrolejovým.

Pletené rolákové šaty

V prechodnom období využijete aj pletené rolákové šaty – pletené z jemného úpletu, ktorý nedráždi jemnú ženskú pokožku a ani po niekoľkých praniach nemení farbu ani tvar. Ak vám býva zima na kríže, dajte si pod tieto šaty bavlnené tielkové body. To vás zahreje v tých najintímnejších partiách a nemusíte sa báť prechladnutia.

Pletené rolákové šaty stačí skombinovať s výraznými doplnkami – mohutným náhrdelníkom, hrubším náramkom a výraznými náušnicami.

Krátke/ dlhé vlnené vesty

Dlhé a krátke chlpaté vlnené vesty v neutrálnych farbách ľahko skombinujete s tričkami s dlhými rukávmi, tenkými rolákmi, ale aj tenkými pulóvrami. Skvele sa hodia pod prechodnú bundu, ale aj pod elegantný dámsky kabát.

Odporúčame vám kombináciu elegantného kabáta, huňatej vesty a tenkého roláka. Siln vietor vás v tomto outfite neprekvapí. Budete sa cítiť príjemne a v prípade potreby môžet vlnenú vestu vyzliecť a nechať si len rolák/top a kabát.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *