Chráňte svoje nohy pred tuhými mrazmi

Zima je v plnom prúde. Aj keď väčšina z vás by už rada mala jar, musíme si ešte nejaký ten čas počkať. Zatiaľ by sme si mali vychutnávať krásne zasneženú prírodu, čerstvý vzduch a mráz na lícach. Čomu by sme však mali venovať najviac pozornosti? Najviac pozornosti by sme mali venovať ochrane hlavy, krku a hlavne nôh – chodidiel.

Snehule

Ak sa chystáte na prechádzku do prírody, kde bude súvislá vrstva ľadu a snehu, odporúčame vám nosiť najmä kvalitne podšité snehule. Nohy musia byť v tomto prípade v teple. Snehule nesmú premokať, musia vás hriať. Odporúčame vám vyberať si aspoň o číslo väčšie snehule. Do tejto obuvi budete nosiť aj hrubé termo ponožky, ktoré sú oveľa hrubšie ako klasické ponožky.

Snehule nikdy nevyjdu z módy; zahrejú vás, keď je vonku zima, tak prečo by ste si jeden pár teplých snehúl nemali kúpiť ešte túto zimu?

Čižmy nad koleno

Ak idete do divadla a potrebujete si obliecť elegantné šaty, štýlový kabát, čo sa vám najviac hodí k takémuto outfitu? Skúste napríklad farebné jednoduché čižmy nad kolená. Farbu čižiem zlaďte samozrejme s outfitom. Nič nepokazíte ale, keď si obujete sivé, čierne, béžové, hnedé alebo červené čižmy. Táto kombinácia bude skvelá a navyše tieto čižmy vás budú hriať aj v tých najkrutejších mrazoch.

Chráňte svoje nohy pred tuhými mrazmi. Radšej nosievajte jedny klasické tenké bavlnené ponožky a na to termo ponožky. Možno to nebude vyzerať dvakrát najlepšie. Dôležité však je, že vaše nohy budú v teple a nebudete tak riskovať problémy s kŕčovými žilami, ale i nachladnutím.

Ak nosievate nízke členkové čižmy, odporúčame vám kúpiť tzv. štucne. Tie vám zahrejú nohy aj v tých najväčších mrazoch a navyše sa hodia k športovejšiemu outfitu.

Keď ste doma, dávajte si taktiež hrubé ponožky – najmä vtedy, ak doma nenosíte šľapky. Nohy udržiavajte neustále v teple a hlavne nezabúdajte ich hydratovať, aby vám nezačali praskať päty, resp. tvoriť sa kurie oká.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *