Jediné miesto, kde prídete na iné myšlienky a dokonale si oddýchnete

Tohtoročná zima bola extrémne dlhá. To sa odzrkadlilo nielen na našej váhe, ale predovšetkým na našej psychika. Môže za to nedostatok vitamínu D, ale aj depresia s krátkych chladných dní.

Ak potrebujete vypnúť, jediné miesto, kde sa vám to zaručene podarí, sú slovenské kúpele.

Ktoré si vybrať?

Kúpeľných miest je na Slovensku viac než dosť. Ktorýmkoľvek smerom by ste sa vybrali, našli by ste tam významné kúpeľné mesto, ktoré má na Slovensku dobré meno. Slovenské kúpele navštevujú nielen Slováci, ale častokrát aj Česi, Poliaci, či dokonca Rusi. Ako jediná krajina v strednej Európe sa môžeme pochváliť takým množstvom prekrásnych luxusných kúpeľov.

Ak budete hľadať luxusné kúpele, rozhodne si pozrite ponuku pobytov napríklad v Turčianskych Tepliciach. Všetky „Teplice“, vrátane Turčianskych, ponúkajú nadštandardné služby.

Ktoré procedúry uprednostniť?

Ak si potrebujete oddýchnuť a prísť na iné myšlienky, rozhodne odporúčame termoterapiu a vodoliečbu. Liečba teplými obkladmi a vodoliečebné procedúry, pri ktorých sa používa liečebná termálna voda, pomôžu vášmu unavenému svalstvu opäť sa rozhýbať. Na kŕčové žily je dobrý Kneippov kúpeľ.

Tieto procedúry oceníte, ak pracujete v kancelárii a máte sedavé zamestnanie. Alergikom a astmatikom odporúčame návštevu suchej fínskej sauny, soľnej jaskyne a aj bylinkovej sauny.

Okrem týchto procedúr nevynechajte ani masáže. Uvoľníte si najmä stuhnutú šiju a zregenerujete kríže.

Ak sa cítite unavene a depresia na vás dolieha, spravte si pár dní voľna a zajednajte si pobyt v slovenských kúpeľov. Pár dní rozmaznávania v liečivej termálne vode pomôže nielen vášmu pohybovému aparátu a svalom, ale aj hlave. Zbavíte sa všetkých negatívnych myšlienok a budete sa sústrediť len na regeneráciu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *