2 dôvody, ktoré vás presvedčia, aby ste začali cvičiť

Už je to dva mesiace aj čosi čo sme oslavovali príchod nového roka. Ak ste si dávali predsavzatie, že schudnete, začnete sa viac hýbať a lepšie stravovať, nie ste v tom sami. Otázkou ale je, koľkí z vás to ale naozaj splnili. Koľkí toto predsavzatie aj naozaj dodržali?

Ak ste ani dva mesiace od Vianoc so svojim telom nič nespravili, tieto dôvody vás presvedčia, aby ste začali cvičiť.

1. Oblečiete si svoje obľúbené veci, do ktorých ste sa nezmestili

Ak máte v šatníku veci, ktoré ste síce radi nosili, ale tentokrát ich neoblečiete, začnite cvičiť. Práve vďaka pohybu a úprave stravovacích návykov si oblečiete svoje obľúbené veci, ktoré ste pred pár rokmi milovali, ale pár kíl navyše vám nedovolilo si ich obliecť. Myslíme, že toto je dostatočná motivácia kúpiť si činkové sety a začať s cvičením.

2. Strávite viac času so sebou a utriedite si myšlienky

Ak máte veľmi veľa povinností a staráte sa o domácnosť, o deti a zároveň myslíte na to, čo všetko musíte nasledujúci deň v práci stihnúť, chvíľka osamote pri cvičení vám určite prospeje. Zabudnete na všetok stres, prídete na iné myšlienky a hlavne – utriedite si myšlienky a stanovíte si priority. Mnohí prirovnávajú cvičenie práve k prechádzke v prírode. Tam síce neležíte na gymnastickej žinenke a neskúšate pár brušákov, ale sústredíte sa len na jednu vec, a to na to, že spravíte niečo dobré pre seba.

Cvičenie je oslobodzujúce. Nemusíte hneď na začiatku dvíhať ťažké činky a robiť tridsať brušákov. Stačí, keď budete cvičiť pravidelne a časom určite budete môcť pridávať aj na intenzite. Prvý deň zvládnete možno päť brušákov. O týždeň to ale môže byť pokojne aj desať. Všetko je to vo vašej hlave. Myslíme, že všetko je o motivácii. Ak si hneď po prvom cvičení budete hovoriť, že na to nemáte, myslíte si, že sa takýmto zmýšľaním dopracujete k vytúženej váhe?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *