Ako zhodiť nadbytočné kilogramy po vianočných sviatkoch?

Tak, ako rýchlo prišli, ak aj rýchlo odišli. Vianočné sviatky sú už za nami a my sa pomaličky dostávame opäť do pracovného tempa. Práca ale nie je jediné, čo nás trápi po návrate do zamestnania. Kilogramy naviac, ktoré sme pribrali počas vianočných sviatkoch, sa nás stále držia. Ako teda zhodiť nadbytočné kilogramy, ktoré ste počas vianočných sviatkov pribrali?

Nezanedbávajte pohyb

Ak chcete zhodiť nadbytočné kilogramy z rizikových partií, jednoznačne sa musíte hýbať a nie vylihovať na gauči. Pri každej možnej príležitosti choďte na prechádzku, najlepšie do prírody. Pravidelných pohybom – chôdzou si spevníte svalstvo na nohách a zredukujete tak nadbytočné kilogramy. Uvidíte, že vám čerstvý vzduch pomôže, ale pozor. Dostatočne sa oblečte, aby ste neprechladli.

Okrem prechádzok vyskúšajte plávanie, nordic walking, bežkovanie, lyžovanie.

Upravte si jedálniček

Nadbytočné kilogramy nezhodíte, ak si neupravíte jedálniček. Zo začiatku vám odporúčame úplne sa vyhýbať alkoholickým nápojom. Keď tak raz za čas si doprajte pohár dobrého vína, ale nepreháňajte to. Snažte sa vyprážané jedlá nahradiť zdravšími variantami. Odporúčame vám vyskúšať zdravé zemiaky batáty. Sú to podlhovasté koreňové hľuzy povojnice batátovej. Sú typické svojou sladkastou chuťou. Obsahujú betakarotén, ktoré je pre ľudský organizmus dôležitý.

Ak ste si ich kúpili a neviete, ako ich spracovať, poprípade hľadáte recepty na batáty, otvorte si internet a nájdite si tie najlepšie recepty na batáty práve tu.

Je dôležité si uvedomiť, že nadbytočné kilogramy nezhodíte vtedy, ak budete vynechávať jedlá. Jedzte pravidelne a po menších množstvách. Uvidíte, že keď toto dodržíte, tak schudnete nejaký ten kilogram naviac. Samozrejme, že ak sa nebudete hýbať, neschudnete. Pohyb a úprava jedálnička spolu súvisia a akonáhle jedno porušíte, efekt sa nedostaví.

Tým, že budete jesť častejšie a menšie porcie, váš žalúdok si na toto zvykne a nedovolí vám viac skonzumovať. Stiahne sa.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *