Ste stále unavení? Poradíme vám, ako s únavou bojovať

V zimnom období, kedy sú dni výrazne kratšie, sa častokrát cítime zničení. Snažíme sa dlhšie spať, ale niekedy nepomôže ani to, ba práve naopak, máme pocit, že čím dlhšie spíme, tým je to horšie. Ak sa budievate stále unavení, poradíme vám, ako proti tejto únave bojovať.

Dajte si večer harmančekový, levanduľový alebo mätový čaj

Ak ste sa aj predchádzajúcu noc dostatočne nevyspali a bojíte sa, že túto noc sa to opäť zopakuje, odporúčame vám uvariť si šálku harmančekového, levanduľového alebo mätového čaju. Tieto čaje majú upokojujúce účinky. Nepite tohto čaju až príliš veľa, aby ste v noci nechodili na toaletu. Stačí si hodinku pred tým, ako pôjdete spať, dopriať takýto čaj. Určite zaspíte a vyspíte sa doružova.

Nalačno vypite pohár čistej vody

Skôr, ako si začnete variť vodu na kávu, vypite pohár čistej nebublinkovej vody nalačno. Naše telo sa cez noc zbavuje škodlivých látok, ale aj vody, preto je pre náš organizmus nevyhnuté chýbajúce tekutiny doplniť. Ak ale budete zanedbávať pitný režim, nečudujte sa, že budete neustále unavení. Dospelý človek by mal denne vypiť minimálne dva litre vody. Priznajte sa, koľko pijete vy?

Nezabudnite sa hýbať

Pri každej možnej príležitosti sa hýbte. Chodievajte na prechádzky, podniknite s rodinou vysokohorské túry, bicyklujte sa, korčuľujte sa, lyžujte sa, plávajte. Jednoducho venujte sa pohybovým aktivitám. Počet ľudí, ktorých trápi únava, neustále stúpa. Môže za to práve nedostatok pohybu.

Zmeňte stravovacie návyky

Ak ste neustále pod vplyvom stresu a na to, že ste neraňajkovali, si spomeniete o dvanástej na obed, je načase zmeniť svoj prístup. Vždy sa snažte raňajkovať. Ak z domu odchádzate o piatej ráno, raňajky vám možno nebudú chutiť. Raňajky si však nachystajte a vezmite so sebou. O hodinku vám už chutiť budú. Ak ráno pijete zrnkovú kávu, doprajte si ju minimálne pol hodinu po výdatných zdravých raňajkách. Na prázdny žalúdok by vám káva mohla uškodiť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *