Neriskujte na cestách a dodržiavajte predpisy

Bez motorového vozidla, akým je automobil, si dnes už len málokto vie predstaviť svoj život. Pomáha nám dostať sa z miesta A do miesta B podstatne rýchlejšie ako autobus, či vlak. Niekedy nám vie spôsobiť  množstvo komplikácií a vtedy by sme boli najradšej, keby sme ho nemali.

Neriskujte na cestách a dodržiavajte predpisy. Aj keď je to samozrejmosť, málokto z vás si môže povedať, že predpisy dodržiava na 100%.

Žiadne mobily

Počas jazdy sa častokrát nechávame rozptyľovať mobilnými telefónmi. Hľadíme do nich aj napriek tomu, že by sme sa mali venovať riadeniu motorového vozidla. Čudovali by ste sa, koľko nehôd ročne spôsobí práve nevenovanie sa pozornosti riadeniu motorového vozidla. Práve mobily sú hlavnou príčinou, prečo je tomu tak. Nikdy, ale naozaj nikdy nepozerajte počas jazdy do telefónu a ak sa jedná o niečo dôležité, pri najbližšom možnom mieste zastavte a pozrite si sms alebo zavolajte na volané číslo späť. Je to bezpečnejšie a neriskujete svoj život.

Akékoľvek poruchy riešte ihneď

Ak sa vám niečo na vašom aute nezdá, nečakajte, kým sa niečo stane a okamžite si zajednajte termín v autoservise. Možno bude potrebné len vymeniť pletenec výfuku a niekedy sa môže jednať až o poruchu elektromotora, ktorý budete musieť okamžite vymeniť za nový kvalitný elektromotor. Nepodceňujte situáciu. Mohlo by sa vám to vypomstiť. Navyše auto nie je lacná záležitosť a ak sa pokazí jedna súčiastka, môžete očakávať, že v blízkej dobe sa pokazí ďalšia.

Neriskujte na cestách a dodržiavajte predpisy – maximálnu povolenú rýchlosť. Dodržiavajte dostatočný odstup od vozidla pred vami. Jazdievajte vždy len vtedy, ak si uvedomujete, že by ste nenafúkali. Predvídajte, pretože len vtedy vám nič nebude hroziť. Nikdy sa nerozčuľujte nad cestnými pirátmi a radšej ich nechajte, aby vás obehli.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *