Home office na mieru

5 rád na praktický home office

Ak máte vlastnú kanceláriu u seba doma, máte jednu obrovskú výhodu a tou je, že si ju môžete zariadiť presne podľa svojich predstáv. A to aj v prípade, že vo svojom byte či dome nemáte veľa voľného priestoru nazvyš. Neviete si predstaviť, ako by mohol vyzerať home office pri úspore priestoru? Radi vám ponúkneme pár tipov, ako to docieliť.

Všestranné police

Skvelým nápadom je zakomponovať svoju domácu kanceláriu do vstavanej skrine. Vytvorte si dostatok odkladacieho miesta prostredníctvom políc rôznych veľkostí a hĺbok. Do jednotlivých políc si uložíte všetko potrebné kancelárske príslušenstvo, šanóny, dokumenty či tlačiareň. Určite si vyberajte dizajn, kde nebudú len obrovské ale hlavne členené priestory, aby sa vám v nich ľahšie udržiaval poriadok a mohli ste nájsť vždy rýchlo a jednoducho to, čo práve potrebujete.

Miesto na stôl

Základom pre administratívnu či IT činnosť je stále písací stôl. Či už zvolíte vysúvací alebo stôl „napevno“, uistite sa, že k nemu bude dobrý prístup a že bude dotyčný priestor disponovať dostatkom svetla. Stôl môže byť napríklad aj súčasťou jednej celej časti vstavanej skrine.

Priestor pre vír myšlienok

Veľmi dôležitá je aj (možno pre niekoho) staromódna banalita akou je nástenka. Nech už zvolíte akýkoľvek materiál alebo jednoducho využijete stenu nad stolom, doprajte si aj tento doplnok. Priestor, kde môžete vešať dôležité dokumenty, pripomienky, obrázky či farebné lístky s termínmi či urgentnými úlohami je na nezaplatenie. Najmä ak ste vizuálny typ a „pozerať sa na informácie“ má veľký vplyv na vašu pamäť i kreativitu.

Zaťahovacia kancelária

Vynikajúcou voľbou je možnosť zaťahovacích dverí pre spomínaný stôl vo vstavanej skrini. Týmto spôsobom všetko ostane na svojom mieste, kedykoľvek sa k práci môžete vrátiť a zahalíte aj prípadný pracovný neporiadok. Ak máte malé deti, posuvné dvere oceníte dvojnásobne.

Pohodlie

Myslite na svoju chrbticu a neváhajte investovať nejaké to euro navyše do kvalitnej kancelárskej stoličky. Chrbticu máme predsa len jednu a čo investujeme do pohodlia, ušetríme neskôr na výživových doplnkoch a liekoch.

Máte ešte ďalší tip ako zveľadiť svoju domácu kanceláriu?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *