Prečo by ste mali kupovať puzzle aj svojim deťom?

Aj vy už niekedy neviete, aké hračky kupovať svojim deťom? Súčasní mladí rodičia kúpia svojim deťom všetko, čo im vidia na očiach a až potom si uvedomia, že dieťa je zahrnuté príliš veľkým množstvom hračiek, z ktorých väčšinu ani len nepotrebuje.

Ak chcete ale dieťaťu kúpiť niečo, s čím sa bude hrať aj o niekoľko rokov, vyberajte puzzle. Puzzle kúpite v ktoromkoľvek hračkárstve, ale i v kníhkupectve. Viete ale prečo by ste svojim deťom mali kupovať práve puzzle?

Zlepšujú jemnú motoriku

Väčšina detí dnes trávi veľa času práve leňošením v detskej izbe. Nové puzzle im pomôžu rozvíjať/ zlepšovať jemnú motoriku. Dieťa precízne skladá jednotlivé dieliky do jedného obrazu, čím zapája obe ruky.

Zlepšujú vizuálnu pamäť

Vďaka tomu, že dieťa pri skladaní sleduje obrázok na obale od puzzle, zlepšuje si aj vizuálnu pamäť.

Naučia sa pracovať v kolektíve

Detské puzzle, napríklad aj jednoduché drevené puzzle, skladáte vy ako rodič spolu s dieťatkom. Dieťa sa naučí pracovať v kolektíve a naučí sa lepšie zvládať komplikácie (keď nemôže nájsť dielik, ktorý by pasoval).

Skladanie detských puzzle znamená pre dieťa veľkú zábavu. Pre rodičov je to výhoda najmä v tom, že sa dieťa dokáže na dlhšie zabaviť len s jednou hračkou a nepotrebuje mať okolo seba tucet ďalších hračiek. Zároveň je to výzva postaviť niekoľkotisícové puzzle, z ktorých vznikne naozaj krásny obraz – obraz, na ktorý sa doposiaľ dívali len na obale od puzzle. Odporúčame vám dieťaťu kupovať puzzle s rozprávkovými motívmi. Pre najmenších vyberajte spomínané drevené puzzle, ktorých životnosť je podstatne dlhšia ako tých klasických. Vedeli ste, že puzzle slúžili v školách ako učebné pomôcky na geografii? Postupom času sa táto školská pomôcka pretransformovala na hračky pre deti.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *