Tipy, ako si spríjemniť dlhý zimný večer

Krátke dni a dlhé noci nám neumožňujú tráviť toľko času vonku, ako by sme chceli. Ak vám dlhé zimné večery príliš nevoňajú, spríjemnite si ich napríklad takýmito aktivitami. Zabudnite na stres a venujte sa len tomu, čo vám robí radosť, čo vás napĺňa.

Zacvičte si jógu

Ak ste ju ešte nikdy neskúšali, nezúfajte. Internet je plný skvelých inšpiratívnych jogistických cvikov. Stačí ich zopár vyskúšať, pravidelne ich opakovať a uvidíte, že sa nielen skvele zabavíte, ale aj rozhýbete a zároveň spevníte svalstvo celého tela.

Čítajte knihy

Zima je najideálnejším ročným obdobím na čítanie knihy. Tým ale nechceme povedať, že inokedy knihy čítať nemôžete. Ak máte v práci, ale aj doma v poslednej dobe zlé obdobie, pomôže vám, keď si prečítate motivačnú literatúru. Práve vďaka nej sa budete cítiť oveľa lepšie.

Objednajte si knihu z internetu

Ak nemáte doma žiadnu motivačnú knihu a nechce sa vám chodiť do najbližšieho kníhkupectva, knihu si objednajte aj cez internet. Nájdete tam pestrú ponuku rôznych žánrov a čo je najhlavnejšie, knihy sú častokrát lacnejšie ako tie v kamenných predajniach.

Pustite si relaxačnú hudbu

Ľahnite si na posteľ/ gauč, nachystajte si šálku horúceho čaju, nejakú maškrtu a pustite si do pozadia relaxačnú hudbu. Jednoducho sa nezaoberajte ničím stresujúcim, vyložte si nohy a na chvíľu vypnite. Uvidíte, že potom budete mať podstatne viac energie.

Skladajte puzzle

Dlhý zimný večer si skrátite, ale aj spríjemnite skladaním puzzle. Ak máte deti, skladajte spoločne. Strávite spolu nielen príjemný večer, ale budete spoločne pracovať na niečom, čo vám urobí radosť.

Chodievajte plávať

Ak máte radi šport a okrem turistiky by ste cez zimu chceli skúsiť niečo iné, kúpte si permanentku na plaváreň. Ak máte sedavé zamestnanie, o to viac oceníte pohyb po práci. Hodinka denne vám pomôže rozhýbať stuhnuté svalstvo a vyčistiť myseľ.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *